USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Талібан» буде використовувати в Афганістані смертників для охорони кордонів

3 Жовтня 2021 17:58
Радикальний рух «Талібан» в Афганістані створив спеціальний батальйон з бойовиків-смертників для охорони державних кордонів з Китаєм і Таджикистаном.

Про це заявив призначений радикалами заступник губернатора північної провінції Бадахшан мулла Нісар Ахмад Ахмаді, пише ТСН з посиланням на The Khaama Press.

«Спеціальний батальйон зі смертників під назвою» Лашкар-е Мансур «(Ополчення Мансура, – ред.) буде перекинуто до афганських кордонів», – йдеться в повідомленні.

Бойовики з цього батальйону брали участь в терактах, скоєних стосовно збройних сил поваленого уряду, а також військовослужбовців міжнародної коаліції на чолі з Вашингтоном. «Ці воїни носять спеціальні вибухові пояса, за допомогою яких вони здійснювали вибухи американських баз в Афганістані», – уточнив Ахмаді.

Читати ще: В Афганістані відновлять страти і ампутації кінцівок, – представник «Талібану»

Крім батальйону «Лашкар-е Мансур», до північних афганських кордонів будуть перекинуті бойовики з підрозділу «Бадрі-313», які брали участь практично у всіх ключових наступальних операціях «Талібану» в 2021 році під час встановлення контролю над територією Афганістану.

Таліби почали активно використовувати смертників для здійснення терактів на афганській території приблизно з середини 2000-х років, запозичивши цю тактику у терористичної мережі «Аль-Каїда».

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Нагадаємо, після 15 серпня терористичний рух «Талібан» захопило всі великі міста Афганістану, в тому числі і Кабул. У зв’язку з цим США та інші країни були змушені активізувати евакуацію своїх громадян. Ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні були залишити країну до 31 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брати Наєби Показати IP 3 Жовтня 2021 19:40
Якби нас поставили на кордоні України, то ніякі януковічі чи ссякашвіллі не швендяли б туди-сюди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus