USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Там не паркується дядько з села»: стоянка на центральних вулицях Луцька може коштувати 10 грн за годину

26 Січня 2021 22:39
У Луцьку пропонують диференціювати ціни у залежності від розміщення майданчика для паркування.

Із такою ініціативою під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту виступив виконувач повноважень директора КП «АвтоПаркСервіс» Леонід Семенюк.

З його слів, аналогічну практику диференціації цін в залежності від розміщення використовують на майданчиках для паркування у Львові

«Я цікавився, там у центрі Львова одна ціна на паркування, а на окраїні – зовсім інша. Так і у Луцьку: не можна на вулиці Градний узвіз встановити ціну 5 гривень за паркомісце. Та й на вулиці Кривий Вал, якщо говорити відверто, 8 гривень за паркування – це мало. Там же не паркується дядько з села. На мою думку, 10 гривень на годину – це мінімальна ціна, яка потрібно встановити на платних парковках у Луцьку. Зокрема, на центральних вулицях міста», – звернувся до депутатів очільник «АвтоПаркСервісу».

Натомість, депутатка Юлія Дацюк зазначила, що у Луцьку із 32-х майданчиків для паркування використовуються і приносять хоч якісь кошти лише два. Натомість, 30 не використовуються за призначенням.

«Ви навіть не намагались здати їх комусь в оренду, щоб підприємство могло отримати кошти», – зробила зауваження вона доповідачеві.

Утім, Леонід Семенюк зауважив, що ні минулого, ні позаминулого року КП «АвтоПаркСервіс» збитковим не було.

«Ми не є дотаційними, і ні копійки з бюджету міста не беремо», - відповів він.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку відремонтували та незабаром здадуть у експлуатацію паркомат на вулиці Винниченка. Майданчик для паркування транспортних засобів на 15 місць знаходиться неподалік від приміщення Волинської обласної прокуратури.

Також на сторінках видання йшлося про те, що у Луцьку створять мобільний додаток, який передбачатиме оплату за парковку з допомогою електронного банкінгу. Про це 3 грудня, під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Зі слів міського очільника, станом на сьогодні доведена неефективність паркоматів, закріплених раніше у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дядько Показати IP 27 Січня 2021 00:22
А дядько з села, чимось гірший, чим хлоп з міста?
Анонім до Дядько Показати IP 27 Січня 2021 08:46
Та ні, просто "там" він не паркується
Остап Вакарчук Показати IP 27 Січня 2021 09:13
Зі стоянками правильне рішення, дай Боже, щоб це правило запровадили. Платні стоянки необхідно запроваджувати скрізь не тільки у центрі м. Луцька. Дивіться, що робиться по вулицях: Л.Українки, Б.Хмельницького, Романюка, Глущець, дивіться, що робиться біля Луцького міського суду на вул. С.Левчанівської або біля шпиталю АТО/ООС, інших вулицях старого міста - міському громадському транспорту, спецавтомашинам, МНС, швидкій та поліціянтам не проїхати при екстрених викликах. І тут дядько із села ні при чому. Тут принцип повинен діяти один для всіх. Приїхав, поставив свою машину на цілий день, заплати 200-300 грн., не бажаєш платити, ходи пішки як 85% населення м. Луцька. А то ще скоро на тротуарах будуть паркуватись, як зараз паркуються біля ринків і ми будемо їх обходити, бо бачте воно круте приїхало, а його дружина туфельки не хоче забруднити. Так не повинно бути: маєш авто, будь добрим (це на трасі їдеш, тобі ніхто там не заважає, гонися хоч на той світ), а в центрі міста будь ласка ходи пішки на роботу, або залишай свою автомашину за кілометр від цівілізації, або плати гроші за стоянку.
Роверист до Остап Вакарчук Показати IP 27 Січня 2021 10:27
Хотілося б більше соціальної реклами на кшталт - "У центр міста - тільки ровером". Подивіться як вирішують питання в Німеччині, Нідерландах - там весь центр міст "відданий" пішоходам та велосипедистам. А наш Луцьк перетворився на суцільний автомобільний корок.
Анонім до Роверист Показати IP 27 Січня 2021 11:04
Про яку соціальну рекламу ви мрієте? Люди ніби-то йдуть в парк для піших прогулянок, для того, щоб насолодитися природою, чистим повітрям і при цьому прямо автівками заїжджають в алеї того парку, під касу зоопарку. Якби могли прямо в авто каталися б на атракціонах і дивилися на медведів і тигрів.Лінь підняти свою дупцю і пройти 100 кроків. Скоро ходити розучаться
Категорія А Показати IP 27 Січня 2021 10:47
Питання вимагає реагування влади ! Колись чи тоді пропускна спроможність вулиць, кількість парковок напряму залежала від кількості автотранспорту та інтенсивності руху. Сьогодні все те виросло на порядок ! Історичної вулиці не розшириш, будинки не розсунеш ! А вибірково тулити місця для паркування - то не професійний підхід ! Владі треба започаткувати розробку Схеми транспортногот руху з обов'язковим передбаченням місць для підземних парковок, надземних, приблокованих, механічних, будівництво перехоплюючих майданчиків для відстою транспорту і т. д. і т. п. Скажете - гроші потрібні ? Потрібні, в першу чергу, новаторські підходи, професійний підхід і, звичайно, гроші. Тільки якшо будете ініціювати мораторії на будівництво або пробачати дольову участь, не продавати на аукціонах землю під забудову - то всі оті ваші дрібні потуги будуть подібні на ілюзію роботи задля окозамилювання лучан ! До роботи !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus