USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Таємні» роботи у центрі Луцька. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Серпня 2013 15:00
Упродовж двох годин на вулиці Винниченка, біля ТЦ «Буратіно» стоїть підйомний кран. Він займає усю площу тротуару, тож пішоходам доводиться обходити його проїжджою частиною. Біля місця проведення «таємних робіт» немає жодних знаків попередження і огорож.

Підйомний кран, зауважимо, піднімає масивні вантажі.

Журналіст Волинських Новин дізнався, що на даху ТЦ «Буратіно» встановлюють вентиляцію. Однак розмову перервав співвласник торгового центру Сергій Була, який спершу, відмовившись представитись, наказав робітнику мовчати.

Далі у сторону журналіста пролунали лайливі слова із нецензурними образами і посиланнями піти звідси подалі: «Відійди, а то зараз на тебе впаде вантаж і ти будеш винний».

На питання, де сигнальна огорожа і попереджувальні знаки про ремонтні роботи, бізнесмен додав, що вони тут не ведуться і відправив звернутися в міську раду, яка, мовляв, дала на це дозвіл.

Самих пішоходів, з їх слів, обурює те, що їм доводиться виходи на дорогу де «літають» автомобілі. Пані Сніжана каже, що їй із 7-річною дитиною страшно виходити на дорогу. Вона бідкається, що так може статися ДТП. Реакція деяких громадян була байдужою: « Що зробиш, поставили то і поставили, доведеться обійти».

Своєю чергою, начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Юрій Казмірук каже, що на такі види робіт міськрада дозволи не видає, а лише надає документи щодо умов та обмежень на проектування об’єкту.

«Контроль здійснює Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, вони ведуть нагляд за реконструкцією та будівництвом. А з міської ради знято повноваження погодження проектно-кошторисної документації. Це є компетенція замовника і генерального проектувальника. Кримінальним та адміністративним кодексом передбачена відповідальність за недотримання вимог державних будівельних норм і цю відповідальність несуть замовник і генеральний проектувальник», - додав чиновник.

Натомість заступник начальника інспекційного відділу Інспекції державного архітектурно будівельного контролю в області В’ячеслав Королюк сказав, що він особисто не володіє інформацією, чи дійсно видавали дозвільну документацію об’єкту, на якому тривають роботи.

«Все залежить від робіт, які там проводяться, є такі роботи, що не потребують дозволів, але, звичайно, відсутність огорож і сигнальних стрічок - це порушення, але воно стосується техніки безпеки. Ми такі питання перевіряємо лише на об’єктах будівництва. А за аварійні ситуації буде відповідати той, хто проводить ці роботи. Я, як інспектор, дозвільної документації не видавав і про цей об’єкт нічого не знаю. Можливо, хтось з колег цим питанням займався», - резюмував Королюк.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Петьо Показати IP 23 Серпня 2013 15:21
Ну обматюкав кореспондента, ну то й що? Нервується чоловік, що в заклад ходять тільки його родичі, та й то після погроз
Була Показати IP 23 Серпня 2013 15:22
Ставлю вентиляцію, в чьом праблєма?
ганьба Показати IP 23 Серпня 2013 15:31
Які ж кон*єні га**оєдські уроди власники Буратіни - такі ж самі і його хресні батьки. Бажаю, щоб Буратіно завалився і всіх власників з родинами погріб під собою.
Bobryk Показати IP 23 Серпня 2013 15:49
нарахував 8 фотографій крана. Виникло питання: чому немає фотографії з-під машини, щоб карданний вал роздивитися?
Коля Показати IP 23 Серпня 2013 15:50
Ви продажні журналісти, тільки пишете про те за що вам гроші запларити!!!!!
Колі до Коля Показати IP 23 Серпня 2013 16:32
Оу Коля, які цікаві факти, докази в студію!!!
Льоша до Коля Показати IP 23 Серпня 2013 16:36
Коль, а треба було б там вам погуляти, ба щось і на голову впало б!
Лучанин до Коля Показати IP 23 Серпня 2013 18:50
факт приматбанку продались з патрохами замітив по своїх коментах. Рильце в пушку шановні і крім коментів є ще реальне спілкування.
лучанин Показати IP 23 Серпня 2013 16:15
а от, не доведи Боже, комусь та машинерія впаде на голову чи машина зіб'є перехожого, який з дитиною буде обходити того крана, то як думаєте? Хто буде винен? Отоді всі задумаються чому про безпеку людей в центрі міста не подбали. Я собі такого ставлення до перехожих у Європі ніколи не бачив. Там би все акуратно огородили, знаки б поставили. А тут, жаліють пару гривень, щоб людям забезпечити нормальне пересування вулицями. І якщо вже брати - невже міська влада мала давати дозвіл, щоб забрати в людей тротуар і вибудувати нікому не потрібен торгашний центр. Кому він крім власників тре?
Галина Федорівна Показати IP 23 Серпня 2013 16:57
ЯК відносяться до нас власники закладу,так і ми потенційні покупці проігноруємо їній центр!!
Lee;p Показати IP 23 Серпня 2013 22:00
Бойкот!
небайдужа Показати IP 23 Серпня 2013 22:14
Подивіться який звірячий вираз обличчя! Гроші гроші гроші!Втратили розум через них. Я особисто в торгівельні центри не хожу взагалі і іншим не раджу.Зробіть шопінг візи та як я їздіть на закупи до Європи-якість + смішні ціни( в порівнянні з нашими)
Баннед до небайдужа Показати IP 25 Серпня 2013 13:32
А если маленькие дети и нет машины то какая Европа?
Галина Показати IP 25 Серпня 2013 01:44
Була! Не в чьом а чому проблема!Пора вміти розмовляти!
вова Показати IP 25 Серпня 2013 11:08
Ігноруйте торговий центр.
*** Показати IP 10 Травня 2015 10:23
Підлота! Які ж ви конч*ні й справді...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus