USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Театральний майдан не відповідає вимогам центральної площі сучасного міста», – дизайнер

8 Жовтня 2019 10:09
Теперішній Театральний майдан у Луцьку не відповідає вимогам центральної площі сучасного міста й виконує суто транзитну функцію. Тому конкурс проєктів реконструкції майдану – на часі.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів дизайнер, засновник студії Leo D’uk Design Левко Давидюк.

Він зазначив, що його студія теж братиме участь в оголошеному конкурсі проєктів реконструкції Театрального майдану.

«На сьогоднішній день Театральний майдан не відповідає тим вимогам, яким має відповідати центральна площа сучасного міста. Поки він виконує суто транзитну функцію. У спеку бруківка напікається, немає достатньо затінку, не вистачає освітлення, стихійне паркування – ми бачимо дуже багато проблем на Театральному майдані. Я не говорю, наприклад, про те, що машини потрібно повністю прибрати, однак необхідно зробити для них відокремлену зону, яка не перетинатиметься з напрямком руху пішоходів, і куди водії зможуть безпечно заїжджати, не створюючи дискомфорту для пішоходів. Окрім того, площа дуже нерівномірно освітлена та має багато темних зон у вечірню пору», – зазначив Левко Давидюк.

За його словами, центральна площа міста має слугувати своєрідною точкою притягання та бути комфортною для всіх.

«Тому потрібно вирішувати питання освітлення, проблему паркування, додавати нові зелені зони, аби площа не напікалася і була комфортною для відпочинку всіх мешканців. Також потрібно враховувати потреби дітей, які повинні мати місце, де зможуть погратися, і старших осіб, котрі зможуть спокійно відпочивати чи читати газету в затінку на лавці. Також вважаю, що на площі, хоча б у літній період, має бути кав’ярня відкритого типу, де люди могли б зустрічатися, спілкуватися, комфортно і цікаво проводити час», – сказав дизайнер.

І додав, що проєкт ще складний тим, що центральна площа повинна відповідати дуже багатьом функціям, наприклад трансформуватися в зимовий період для розміщення ярмарку, катка, ялинок чи для проведення в будь-яку пору різноманітних фестивалей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
скептик Показати IP 8 Жовтня 2019 10:18
Чомусь влада парижа, неаполя, мадрида і т.д. такою фігньою не страждає. замість вирішувати справді болючі питання, як от зношеність мереж, очисних споруд, проблем з переробкою сміття влада страждає всілякою фігнею
лучанка до скептик Показати IP 8 Жовтня 2019 10:51
Просто цікаво- звідки у вас відомості про те, чим страждає влада цих міст? Ви серйозно порівнюєте ці міста з Луцьком? Луцьк є провінційним містом без будь-яких претензій, ну, крім замка. І зробити нормальною площу за прийнятні гроші було б непогано. Ключовими словами є "нормальна" і "прийнятні гроші". І облаштувати набережну було б непогано . А вирішувати потрібно всі питання.
скептик до лучанка Показати IP 8 Жовтня 2019 11:15
нормальні люди ставлять пріорітети. звичайно, унікумів, які замість купити хліб купляють якусь цяцьку і сидять голодні, вистачає. чим вас не влаштовує театральний майдан ? бюсь об заклад ви там буваєте щонайбільше 1 хвилину в день , щоб перейти з одного кінця в інший. в місті є вагон більш нагальних проблем.
лучанка до скептик Показати IP 8 Жовтня 2019 12:16
Згідна з вам, 1 хвилину. Але є таке поняття ,як туристична привабливість міста. Цікаві проекти площ, скверів, упорядкований замок і біля нього, місця, де приємно посидіти і пройтись, тощо.Розвинутий туризм приносить немало прибутку до бюджету, розвиває підприємництво . Ці гроші і можна використати для нагальних потреб міста. Місто повинне зарабляти, де тільки може . У Луцьку немає виробничих гігантів, які б приносили достатньо в бюджет. Щоб щось отримати, спочатку потрібно інвестувати. Приклад-Емірати, де дохід від туризму давно перевершив нафтовий дохід.
скептик до лучанка Показати IP 8 Жовтня 2019 13:12
яка туристична привабливість !!!!!!!! забудьте цю дурну ідею. луцьк не був, не є, і не буде туристичною меккою.
Лучанин до лучанка Показати IP 8 Жовтня 2019 14:34
Що вас так зациклило на туризмі? Ми більше ні на що не здатні? Да, вже більше немає виробничих гігантів ба все порозвалювали або порозпродували. Принаймні можна робити туристичні екскурсії на розвалинах цих гігантів. Питання в іншому - заробляти хочуть всі, але за рахунок інших і не своєю працею. Це треба в першу чергу міняти, тоді можна і про туристів говорити. Спочатку б себе почали поважати і для себе б щось зробили!
скептик до лучанка Показати IP 8 Жовтня 2019 11:17
і стосовно страждань влади інших міст. поїдьте в якийсь шварценштурпен і подивіться чим зайнята там влада
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 11:52
Пропоную перенести центральну площу на ринок на ДПЗ - там місця для всіх забаганок дизайнерів вистачить. Вже за площу стільки народу бралося, але віз і нині зламаний стоїть. Слова хороші. Саме перше питання: де підземний перехід? Якщо серйозно (хоча попереднє теж цілком серйозно), то в межах маленького острівця в першу чергу має бути побудований підземний перехід та підземний паркінг, туалети. Тоді вже можна буде говорити про якесь інше оздоблення видимого шару площі. І це має робитися не за гроші спонсорів, бо вони захочуть вібірати шматочок для своїх потреб, а робити треба для людей.
Не к.лучанин до Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 13:10
Для твоіх забаганок не вистачить Красноі площі в Москві -хоч там немає підземного ні паркінгу ні переходу і від того вона не менш приваблива та урочиста!!! В більшості міст розвинутих краін відсутні дороговартісні підземні переходи....а взагалі трамвай і метро для Луцька! Слабо? Хоч ніхто не думає про аеропорт.Чомусь.1
Лучанин до Не к.лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 14:29
1. Забаганки не мої, а дизайнерів. 2. До чого тут Москва? Я ніби в Луцьку живу чи за останні години я щось пропустив? 3. Підземний перехід необхідний для безпеки в першу чергу, щоб трохи розвантажити та врегулювати рух авто. 4. Метро дуже хороший і зручний вид транспорту, проте нажаль в Луцьку він неможливий, хіба що наземне і то не при нинішніх апетитах деяких нетоваришів. Де вже нам до трамваїв, коли тролейбуси нормально закупити та впорядкувати не можуть. А підземний паркінг - це єдине можливе вирішення проблеми з парковкою, бо місця на площі для нього просто немає фактично. Хороводи довкола авто?
скептик до Не к.лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 15:03
у нових васюках ще й не таке збудують. міжгалактичний космодром наприклад
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 13:31
Вже давно треба прибрати стенди з портретами героїв або на відповідний майдан ,або у Гараджу на відповідну алею бо гульки та траур не сумісні
Виборець Показати IP 8 Жовтня 2019 14:34
У Луцьку є професійні архітектори, яких тупо ігнорує влада, але які вміють і спроможні зробити проект площі ! Дочекаймося результатів конкурсу і громадського обговорення !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus