USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Тетеренко - про те, як у «Волині» виховують універсальних гравців

22 Березня 2017 18:00
Молодий футболіст основного складу «Волині» Юрій Тетеренко розповів про найзручніші позиції на полі, універсиналізм та оптимізм. Інтерв'ю з футболістом публікує клубна прес-служба.

Як ти розпочався твій шлях у футболі і зокрема у луцькій «Волині»?

Займатися футболом почав з шести років. Сам виявив бажання грати за «Волинь» і пішов у команду Володимира Миколайовича Байсаровича. Завдяки цьому тренеру, який повірив у мене, я граю за нашу команду.

Ще у минулому чемпіонаті ти грав у команді U-19, а сьогодні вже - гравець основи. Як дався такий швидкий перехід?

Спочатку було важко. Наші старші партнери по команді все ж таки мають більший досвід ігор на високому рівні, а нам 18-19-ти річним хлопцям було трошки боязко. Перших декілька місяців до старших партнерів по команді я навіть говорив на «ви». Та згодом призвичаївся і по сьогоднішній день постійно відчуваю їхню підтримку. Завжди до нас молодих відносяться з повагою, постійно відчуваємо їх сильне плече, яке вони готові у будь-який момент підставити у любій ситуації, як на футбольному полі так і поза ним. Основне для мене як футболіста, що я граю з такими досвідченими гравцями як Діденко, Герасимюк, Неділько. У них усі молоді гравці команди набираються професійного досвіду у футболі.

Яку роль у твоєму становленні як футболіста відіграє головний тренер?

З перших днів мого перебування у дитячій школі «Волині» Віталій Володимирович слідкував за моєю грою. Постійно з ним спілкуюся, стараюся виконувати усі настанови та поради. Завдяки такій співпраці формуюсь як футболіст. Його роль у моєму професійному розвитку важко переоцінити. Можу тільки подякувати нашому тренеру за довіру у мене.

На футбольному полі ти граєш на різних позиціях, то в ценрі півзахисту, то правого захисника. Де тобі грати зручніше?

Одна з головних вимог Кварцяного до футболістів - це універсиналізм. Під час зборів, тренувань він постійно змінює позиції гравців. Я комфортніше почуваю себе у ценрі півзахисту, але футболіст мого віку повинен грати на різних позиціях, тобто бути універсальним. На цьому наголошують і мої старші партнери.

Гравцю, який грає тільки на одній позиції на футбольному полі, важко досягнути високих результатів у своїй кар’єрі. Доречі такі відомі центральні захисники як Євген Хачеріді і Папа Гуйє грали у Віталія Володимировича на позиції опорного півзахисника, і грали на високому рівні.

Які очікування від матчів другого етапу чемпіонату?

Я по життю оптиміст. Завжди з якою із команд ми не грали б, налаштовую себе на позитивний результат. Так, ми молода команда, і десь можливо не вистачає досвіду. Але бажання боротися на кожному клаптику футбольного поля у нас не забереш. Тому переконаний, що у кожній грі другого етапу нашим суперникам буде нелегко протистояти «Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здиць Показати IP 22 Березня 2017 21:03
Інтервю погане. Про тренера Кварцяного автор згадав тільки три раза. Норма недовиконана

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus