USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Тіло лучанина, який втопився у Стиру, могло примерзнути до криги

25 Лютого 2019 13:46
Водолази й досі шукають 80-річного лучанина, який, «моржуючи», втопився у річці Стир. Так, рятувальники припускають, що тіло чоловіка могло примерзнути до криги і піти разом з нею вниз за течією.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів начальник групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону у Волинській області Іван Шевчук.

Нагадаємо, 31 січня 2019 року на Центральному пляжі Луцька втопився 80-річний лучанин Володимир Ф. Зі слів очевидців, чоловік пірнув у крижану воду, і не випірнув. Його речі лишились на місці трагедії. Тоді пошуки тіла не увінчались успіхом.

Як виявилось, тіло чоловіка луцькі рятувальники шукають й досі.

Зі слів Івана Шевчука, до цього часу обшукали територію від місця, де трапився інцидент – від Центрального пляжу до села Рокині.

Як пояснив рятувальник, проводились не лише водолазні роботи, а й патрулювання із допомогою плавзасобів річки Стир та її берегової території. Окрім того рятувальники опитували місцеве населення, зокрема – рибалок.

«Водолази обслідували акваторію дна водойми. Також ми залучали до пошукових робіт дайверів. Родина постраждалого теж брала участь у пошуках – власними силами та залучаючи своїх знайомих», – каже начальник групи водолазно-рятувальних робіт.
Утім, про те, чи знайдуть тіло чоловіка взагалі, поки що говорити важко. Зі слів рятувальника, теоретично його могло понести течією вниз по водоймі.

До того ж, коли трапилась трагедія, річка Стир була вкрита кригою, яка саме розтавала, а це – суттєво ускладнило пошуки:

«У перші дні після інциденту, крига саме розтавала і йшла по річці. Протягом трьох-чотирьох днів вона спускалася по руслу річки. Тому були дуже важкі умови для пошуків, та й самі пошуки для рятувальників та водолазів були дуже небезпечними. Зокрема, ми відпрацьовуємо версію, що тіло чоловіка могло примерзнути до криги і піти по течії. Є багато варіантів, і більшість із них ми опрацювали, але, на жаль, поки що пошуки жодних результатів не дали», – зазначив Іван Шевчук.

Окрім того, він додав, що пошукові роботи тривають досі, і триватимуть, поки тіло лучанина не знайдуть.

Нагадаємо, сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 20 лютого у річці Стир в районі вулиці Глушець виявили тіло чоловіка. Про загиблого рятувальникам повідомив місцевий мешканець. За допомогою плавзасобу та рятувальної мотузки чоловіка дістали з річки. Зі слів очевидців, тіло чоловіка довгий час пробуло у воді. Особа загиблого встановлюється, тіло направили на судово-медичну експертизу.

Однак, зі слів начальника групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону у Волинській області Іван Шевчука, тіло знайденого чоловіка не може належати 80-річному «моржеві» Володимиру Ф., оскільки останній пірнав у водойму роздягненим (його речі лишились на березі річки), а чоловік, якого витягнули з водойми у районі вулиці Глушець був повністю одягнений. До того ж тіло рухалось водою у напрямку села Рованці, попереду місця втоплення «моржа» Володимира.

«Я особисто був присутній на місці, де виловили тіло із води. Враховуючи і співставляючи усі факти, це тіло не може належати 80-річному чоловіку, який втопився 31 січня у річці Стир», – резюмував рятувальник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кусто Показати IP 25 Лютого 2019 14:17
Залучали драйверів?))))
Рибка Немо до Кусто Показати IP 25 Лютого 2019 15:38
І дайверів, і драйверів)))) Опечатка)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus