USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Тіло знайшли в лісосмузі: на Волині під час розслідування резонансного вбивства зник доказ – автомобіль

20 Квітня 2023 15:57
У 2019 році в лісопосадці біля колишнього бару знайшли тіло ковельчанина Володимира Чериби. Чоловікові прострелили голову та прикопали. Дуже швидко правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних. Слідчі вважають, що вбивство було замовне і скоєне через ревнощі. Справа у суді перебуває вже кілька років. І от виявилось, що прокурори гадки не мають, де тепер речовий доказ у цій справі - автомобіль обвинуваченого.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Я не маю жодного відношення до вбивства Володимира Чериби. Я не вступав ні з ким у змову, ніколи не замовляв вбивство жодної людини, Ваша честь, та не обіцяв ніякої винагороди за такі дії», – стверджує у суді обвинувачений Сергій Савчук.

Також підсудний відповідати на будь-чиї запитання відмовляється. Його правоохоронці підозрюють у тому, що нібито він замовив вбивство коханця цивільної дружини. Але сам він запевняє, що є докази його невинуватості. Мовляв, у його автомобілі був відеореєстратор. Машину вилучили як речовий доказ. От і почав клопотати, аби разом з суддями оглянути авто.

Натомість прокурор заявиви, що машину обвинуваченого передали Збройним силам України, а точніше – одній із військових частин ще в травні минулого року. Де тепер речовий доказ – не знає. Про відеореєстратор йому теж невідомо.
«У справі, яку називають усі резонансною, речовий доказ розгулює невідомо де. Ще й сторона обвинувачення стверджує в суді, що це не є речовим доказом», – зазначила адвокат.

Натомість обвинувачений заявив, що прокурор спочатку говорить одне, а потім стверджує інше, вводячи суд в оману.

Один із підсудних, який нині перебуває в СІЗО, розповідає, що коли його допитували прокурори, то сказали, що з авто зняли відеореєстратор, мовляв, його на ньому видно.

Прокурор, своєю чергою, заявляє, що сторона захисту трохи неправильно тлумачить факти. Мовляв, досі бажання оглядати автомобіль в обвинувачених не виникало.

«Чому це бажання виникло за кілька років – питання відкрите. Я так розумію, це робиться з метою затягування судового процесу», – переконаний прокурор Сергій Маїло.

Обвинувачені та їхні адвокати хочуть оглянути ще одну автівку – вилучену у таксиста. Він теж перебуває на лаві підсудних. Авто, схоже, ще на Волині. Прокурор знову проти і сумнівається, що машина справна.

Про деталі з іншою машиною стане відомо на наступному засіданні. Тоді ж допитають і самих обвинувачених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Уася Показати IP 20 Квітня 2023 17:19
Які докази можна знайти на реєстраторі - через 4 роки? 100% впевнені що ні машини, ні реєстратора немає - от і вимагають
Народна прокуратура до Уася Показати IP 20 Квітня 2023 21:09
Це стовідсотково. Якби у сторони захисту був такий доказ невинуватості, як записи відеореєстратора, вони б козиряли ним від самого початку і на цьому будували б всю лінію захисту. А так це звичайнісінька брехня. видно, під час огялду автомобіля про наявність чи відсутність реєстратора слідчий не зазанчив, а захисник, ознайомившись з матеріалами провадження при передачі його в суд і побачивши цей пробіл, придумав таку побрехеньку й намагається її втюхати суду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus