USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розгляд апеляції Пукача у справі про вбивство Гонгадзе. ВІДЕО

6 Лютого 2015 11:00
ТСН.uа проводить онлайн-трансляцію розгляду апеляції колишнього міліціонера Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Пукач - важливий свідок, який може дати свідчення проти колишніх вищих посадовців держави, другого президента Леоніда Кучми і екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Апеляційний суд Києва сьогодні у відкритому режимі розглядає апеляцію колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача. У залі суду, крім Пукача, присутні постраждалі у справі журналіст Олексій Подольський зі своїми адвокатами та вдова Гонгадзе Мирослава Гонгазде зі своїм адвокатом Валентиною Теличенко.

До слова, Мирослава Гонгадзе вперше з’явилась на судове засідання у справі щодо вбивства її чоловіка.

29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення. Адвокат Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. "Скарга стосується лише неповноти встановлення мотивів злочину", - сказала адвокат.

Подольський також оскаржив вирок Пукачу.

24 листопада 2014 р. Апеляційний суд Києва вирішив розглядати скаргу на вирок Пукачу в закритому режимі.

Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова СБУ Валентин Наливайченко висловили переконання, що розгляд скарги на вирок Пукачу має відбуватися у відкритому режимі.

8 грудня Апеляційний суд переніс на невизначений термін розгляд апеляційної скарги на вирок Пукачу.

Нагадаємо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. За звинуваченням у вбивстві Гонгадзе у 2005 році Олексій Пукач був оголошений в міжнародний розшук. Силовики зловили його тільки в 2009 році.

У січні 2013-го Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення, визнавши його винним у вбивстві Гонгадзе. Але і сам Пукач, і родина Гонгадзе оскаржили вирок.

Зі слів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе, суд не назвав і не покарав головних винуватців смерті її чоловіка - замовників вбивства. Одним з них, за словами ще одного постраждалого від рук Пукача журналіста - Олексія Подольського - може бути другий президент Леонід Кучма.

На причетність Кучми до резонансного злочину вказував і сам Пукач, який після оголошення вироку заявив: "Хочете знати мотив і участь - запитайте у Кучми і Литвина".

Однак, кримінальну справу проти Кучми, підозрюваного у замовленні вбивства Гонгадзе, закрили. Зі слів колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, за те, щоб про справу "забули" було отримано хабар в розмірі мільярда доларів. Залишається недоведеним факт причетності до вбивства Гонгадзе екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Він і Кучма, зі слів Пукача, повинні були опинитися разом з ним у клітці для засуджених після вироку у справі про вбивство журналіста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
саша Показати IP 6 Лютого 2015 13:18
хай їхні діти відчцють те що відчувають прості люди зараз
Доки Показати IP 6 Лютого 2015 19:13
ті куплені судді будуть переливати з пустого в порожнє.і вигороджувати всяких там кучмолитвинів. Треба дати можливість пукачу дати правдиві свідчення і залучити до справи записи Мельниченка (саме там і відповідь).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus