USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Токсичні і пожежонебезпечні: які свічки краще не купувати

8 Грудня 2022 07:26
Всім українцям рекомендується мати запас свічок вдома, адже усі стикнулися з перебоями зі світлом. Свічки зігріють і освітлять ваш будинок темними вечорами. Але деякі свічки можуть ставати токсичними в певних умовах. Правила поводження з такими свічками потрібно знати, особливо якщо в будинку є діти, пише УНІАН.

Чи шкідливі парафінові свічки

Парафін – це продукт перегонки нафти. Чим більше в свічки погано очищеного парафіну, тим більше кіптяви вона виділяє. Під час горіння на такій свічці з’являється чорний наліт. Також свічки з парафіну з поганим очищенням мають неприємний запах. Такі свічки краще не купувати.

Технічний парафін низького ступеня очищення при горінні виділяє токсичні речовини толуол і бензол. У малих дозах вони не викликають серйозного погіршення самопочуття, але при частому використанні можуть виникнути проблеми зі здоров’ям. Ці речовини також є канцерогенами і шкодять центральній нервовій системі.

Шкода ароматичних свічок

Свічки з високоякісного бджолиного воску вважаються досить безпечними. Однак ефірні олії в їхньому складі змінюють свій хімічний склад при горінні і стають токсичними. Ці випаровування у великій концентрації можуть викликати головні болі.

У чому шкода гелевих свічок

Гелеві свічки самі по собі безпечні. Але всередині вони іноді мають декоративний наповнювач з тканини з пластмаси. Пластик при горінні виділяє токсичні речовини. Також гелеві свічки з декором вважаються найбільш пожежонебезпечними. Краще вибирати гелеві свічки з камінням, які не запалюються.

Як користуватися свічками безпечно

Щоб свічки точно не нашкодили здоров’ю, рекомендується запалювати не більше, ніж на півгодини поспіль. Також під час використання свічок потрібно регулярно провітрювати приміщення. Не рекомендується запалювати свічки перед сном – це може погіршити якість сну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus