USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку виготовляли великодні свічки заради онкохворих діток

9 Квітня 2017 10:15
Власноруч виготовити великодню свічку та прикрасити її за власним смаком можна було на майстер-класі в Луцьку.

Заняття відбулося 8 квітня в рамках благодійної акції «Світло у кожному з нас», яку реалізовує луцький Пласт на допомогу онкохворим діткам, якими опікується фонд «СТОПРАК».

Як зазначила співорганізаторка акції, пластунка Дарина Панас, ініціатива виникла ще цієї зими. Щороку зимою польські карцери передають пластунам Вифлеємський вогонь миру, який ті везуть його Луцька, а вже звідки передають по всій Україні, а також громаді міста, лікарням та різним державним установам.
«І оскільки пластуни повинні робити добре діло, в нас виникла така ідея – виготовити хендмейд свічки і продати їх громаді, а гроші передати у фонд «СТОПРАК» онкохворим дітям. Таким чином вбили двох зайців: люди брали Вифлеємський вогонь і купували цю свічечку», – розповіла Дарина Панас.

Також додала, що зимою пластунам вдалося виготовити багато свічок і виручити вдосталь коштів на допомогу малятам. Тому весною виникла ідея повторити акцію, але вже інакшого формату.

«Ми вирішили зробити майстер-класи, адже значно цікавіше кожному власноруч виготовити свічечку, бо те, що робиш своїми руками, несе певну теплу енергетику. Потім цю свічку можна вкласти до великоднього кошика», – підкреслює пластунка.

У планах луцького Пласту – продовжувати акцію, зокрема виготовити свічки на продаж під час «Великодніх гаївок», а також частіше організовувати подібні заходи, щоб допомагати нужденним.

Усі охочі зробити власноруч великодню свічку та долучитися до акції на допомогу онкохворим дітям мають можливість відвідати ще один майстер-клас, який розпочнеться о 17:00 10 квітня у молодіжному центрі Волині (вул. Градний узвіз, 5).

Подати заявку на участь можна на сторінці акції у «Facebook» або за телефоном: 050 140 15 22.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 10 Квітня 2017 13:57
А таку свічку можна купити?
Координаторка акції до лучанка Показати IP 10 Квітня 2017 22:34
Взагалі формат весняної серії акції "Світло у кожному з нас" розрахований більш на майстер-класи, ніж на продаж. Але якщо у нас залишаться матеріали, то ми виготовимо свічки і продамо їх 17 квітня у парку ім. Л. Українки на великодніх забавах "Гаївки", куди Вас запрошуємо!) Те, що будемо продавати свічки- 50/50, але все можливо :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus