USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Тонни бурштину і сигарети через Волинську митницю возять в меблях, – журналіст

18 Червня 2018 18:07
ТОВ «Гербор-Холдінг», експортуючи в ЄС і в країни Азії меблі, контрабандою через Волинську митницю перевозить у них сигарети і бурштин.

Про це заявив журналіст 1+1 media Євгеній Плінський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Нещодавно начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький на своїй сторінці у Фейсбуці похвалився, що відвідав у Володимирі-Волинському меблеву фабрику «Гербор-Холдінг».

Мовляв, підприємство сучасне, технологічне, а головне – є великим експортером своєї продукції, зокрема меблів, в Європу і Азію, яка оформляється саме на Волинській митниці.

Також Кривіцький пишається і тим, що «Гербор-Холдінг» отримав на Волинській митниці статус уповноваженого експортера.

Зазначимо, уповноважений експортер – це підприємство-експортер, юридична особа, яка зареєстрована в Україні і здійснює постійні відправки товарів на умовах угод і має право самостійно оформляти декларацію, незалежно від вартості товару.

Все б в цій новині нічого, якби не той факт, що згідно матеріалів кримінального провадження ЕРДР №42015000000001072 ТОВ «Гербор-Холдінг» з 2015 року входить до складу злочинного угруповання Петра Саганюка, мера Володимира-Волинського», - йдеться у дописі.

З його слів, ця ОЗГ займається контрабандою сигарет і бурштину в ЄС, а так само незаконним ввезенням високоліквідних товарів в Україну без сплати податків, завдавши тільки за 2015 рік збиток державі на суму 200 млн грн.

Роль «Гербор-Холдінг» в цій ОЗГ, пише Плінський, полягає в тому, що в конструктивних порожнинах експортованих ними в ЄС і Азію меблів з України вивозять сигарети і бурштин.

«Це вам не бабусі з блоками в автобусах, і навіть не «намисто» з подвійними статями. Вшити на фабриці в диван або шафа 5 ящиків сигарет або 50 кг. бурштину можна так, що знайти його на митниці буде нереально.

За наявною у мене інформацією, саме через здійснення контрабанди бурштину всередині вироблених меблів «Гербор-Холдінг» вони і працюють в азіатському напрямку.

Адже основний споживач бурштину в світі – це Китай, а такий канал переправлення в країни середньої Азії, як меблі, підходить для цього якнайкраще. І поки на західному напрямку виявляють жмені сонячного каменю в бардачках і бензобаках, на схід тихцем відправляють тонни», - зазначає журналіст.

Згідно матеріалів справи, йдеться у дописі, організацією цього процесу в ТОВ «Гербор-Холдінг» займається його керівник – Олег Борбелюк і його брат Валентин Борбелюк. Але розпочате в 2015 році розслідування ГСУ МВС України було спущено на гальмах, шляхом передачі його в березні 2016 через Києва в Рівненську область, де в травні 2016 його сховали під сукно.

Нагадаємо, у 2017 стало відомо, що слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області викрили масштабну схему переправлення та реалізації контрабандних товарів. Групі жителів прикордонного району, 2017 року вдалось ухилитись від сплати митних платежів та податку на додану вартість в загальній сумі 5,44 мільйона гривень. Тож, вже 6 квітня 2017 року на складах ТОВ «Гербор-Холдінг» було проведено обшуки та вилучено партію підакцизних товарів (цигарки та алкогольні напої) з ознаками підробки.

Причиною цього, зазначає Євгеній Плінський, стали домовленості керівника ОЗГ Петра Саганюка з Києвом про частку в контрабанді, яку і контролює після «зливу» кримінальної справи керівник Волинської митниці Віктор Кривіцький. Саме тому все оформлення меблів ТОВ «Гербор-Холдінг» відбувається на Волинській митниці.

«Здавалося б непов’язані теми вивезення сигарет і бурштину в ЄС і незаконне ввезення товарів в Україну під виглядом порожніх бусів насправді – ланки одного ланцюжка і результат роботи найбільшої на Волині контрабандної ОЗГ мера Володимира-Волинського Петра Саганюка, який, до слова,з 1998 року обіймав цю посаду п'ять разів поспіль», - підсумував журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Податкова Показати IP 18 Червня 2018 19:00
Гебор труп, якщо небуде кот-бса.
оса Показати IP 18 Червня 2018 19:08
П*здабола крівіцького послухати, то й КОРУПЦІЇ на митниці немає...
митник Показати IP 18 Червня 2018 20:08
Ось чому Королю Є.А. приєднали ще й Устилуг.Працювати вміє.Організував таку контрабанду у Володимирі то й Устилуг в поміч. Подарунки шикарні .
На правду Показати IP 18 Червня 2018 20:11
Я так розумію - тепер доказів не треба, достатньо написати і всі повірять. Де вказано, що щось знайшли в 2017 році на складах Гербора? А за наклеп - думаю брехуну-журналісту прийдеться відповісти!
Гаррі Показати IP 18 Червня 2018 20:43
Євгену тільки книжки про фантастику писати... Зараз така мода пішла, головне сенсація, а правда чи не правда - це таке.
Правда Показати IP 18 Червня 2018 22:39
За гроші пише брехню, щоб дурні її споживали (хавали) й передавали іншим...
Володимирянин Показати IP 19 Червня 2018 08:10
Людина поняття немає який вигляд мають меблі при продажі і розповідає про контрабанду. Стаття 100 % замовлена і проплачена, добре що люди наші все таки не у всю брехню вірять.
—— Показати IP 19 Червня 2018 10:48
Корпусні меблі, ( це той самий шкаф) продається і транспортується виключно в розібраному вигляді!!! Це виглядає як пачка з ламінованої тирсо плити відповідного розміру. Чи автор статті ніколи не купляв меблі для дому? Чи може йому шкафи зібраними привозили?
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 19 Червня 2018 13:12
На документі є № із відкритого кримінального провадження, хлоп'ята. І що ви там не говорили б - перевірити його у ЄРДР, простіше простого. Добре. А чому всі коментарі анонімні? Окрім прізвища автора публікації.
Анонім Показати IP 19 Червня 2018 14:09
Фото в новині геть не співпадає з місцем уявного злочину, автор - зроби зусилля, зїздь в Устилуг і Володимир-Волинський, зроби фото там.
Гербор Показати IP 19 Червня 2018 15:48
Дурниці написана. Борбелюк вже 4 роки з мером не здоровкаються
Марк Показати IP 20 Червня 2018 11:09
Автор поняття сірого не має як транспортується корпусна мебель з виробництва до споживача! Про які порожнини він розказує? Видно чоловік навіть молотка ніколи в руках не тримав, не говорячи щось про пакування чи виробництво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus