USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

80 кг бурштину, вилучені у волинянина, коштують більше мільйона

11 Квітня 2017 19:57
80 кілограмів бурштину, вилучені 11 квітня у мешканця Іваничівського району, СБУ оцінила у понад мільйон гривень, повідомили у прес-службі відомства.

Правоохоронці встановили, що чоловік скуповував «сонячне каміння» у нелегальних копачів. Перекупник планував переправити бурштин контрабандою за кордон для перепродажу. Під час обшуку у приватному будинку зловмисника в одному із сіл Іваничівського району оперативники СБ України вилучили бурштин та два станки для його обробки.

Згідно з висновком експертів, вартість вилученого каменю за цінами «чорного ринку» складає понад один мільйон гривень.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А тих Показати IP 12 Квітня 2017 05:34
хто мільярдами вивозить долари, правозахоронці не чіпають. Вони певно з іншої планети тому законам України не підлягають.
Цікаво Показати IP 12 Квітня 2017 09:19
Дуже цікаво, чим керувались слідчі коли реєстрували кримінальне провадження за даним фактом. Та й підслідність далеко не СБУ. Читайте уважно частину другу статті, виникають питання. Стаття 240. Порушення правил охорони надр 1. Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, - караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років. 2. Ті самі діяння, вчинені на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду або повторно, або якщо вони спричинили загибель людей, їх масове захворювання або інші тяжкі наслідки, - караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.
Рогов Вася Показати IP 12 Квітня 2017 09:21
Цирк! Провадження закриють за місяць!!! Піаряться за кошти платників податків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus