USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Торік на Волині стягнули понад 100 тисяч з тих, хто продавав неякісну продукцію

15 Березня 2018 12:01
Неякісні дитячі іграшки та одяг: протягом 2017 року у результаті перевірок Держпродспоживслужби оштрафували підприємців на суму понад 120 тисяч гривень.

Про це йшлося під час круглого столу, присвяченого Всесвітньому дню захисту прав споживачів 15 березня у Луцьку

Як повідомила начальник управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Тетяна Хмарук, в управлінні працює відділ ринкового та метрологічного нагляду, який проводить планові та позапланові перевірки. Протягом 2017 року провели 47 перевірок продукції, з них 5 – позапланових. Перевіряли дитячі іграшки, одяг, мийні засоби, електрообладнання, галогенні лампи, побутову техніку, мобільні телефони, водогрійні котли тощо з відбором зразків на дослідження. В результаті перевірок виявили продукцію, яка не відповідає вимогам нормативних документів. У суб’єктів господарювання відібрали 39 зразків продукції для дослідження у лабораторії підприємства «Івано-Франківськстандартметрологія».

Щодо 39 суб’єктів господарювання застосували рішення про обмежувальні заходи з забороною надання продукції на ринок. Ці суб’єкти господарювання виправилися та повернули неякісну продукцію постачальникам, тож рішення були скасовані. Щодо шести зарізів продукції виявили невідповідність вимогам законодавства, переважно, це дитячі іграшки та дитячий одяг. Протягом минулого року за порушення щодо 32 суб’єктів господарювання винесли постанови і вони сплатили 120,7 тисячі гривень штрафів до держбюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus