USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Трамп заявив, що Іран ніколи не отримає ядерну зброю

14 Жовтня 2017 08:00
Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не буде підтверджувати повне дотримання Тегераном умов ядерної угоди, і попередив, що Штати можуть вийти з неї.

Як передає Reuters, глава Білого дому має намір домогтися того, щоб Іран ніколи не став ядерною державою.

"Ми не будемо продовжувати скочуватися шляхом, де очікуваний підсумок - більше насильства, більше терору і реальної загрози ядерної атаки з боку Ірану", - сказав Трамп.

За його словами, Іран кілька разів порушив угоду щодо ядерної програми. У зв'язку з цим він закликав Конгрес США протягом 60 днів розглянути питання про відновлення економічних санкцій щодо Тегерана, які були скасовані в рамках ядерної угоди.

Трамп також попередив, що якщо "ми не зможемо досягти рішення разом з Конгресом і нашими союзниками, то угоду буде скасовано".

Він також розкритикував Іран за продовження роботи над створенням балістичних ракет і звинуватив у підтримці екстремістських груп на Близькому Сході.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп розпорядився перевірити доцільність зняття санкцій з Ірану відповідно до досягнутої в 2015 році угоди щодо іранської ядерної програми.

У 2015 році Іран і світове співтовариство досягли історичної домовленості щодо ядерної програми Тегерана. 16 січня 2016 року, відразу після доповіді МАГАТЕ, який підтвердив виконання Іраном своїх зобов'язань щодо ядерної програми, у Вашингтоні та Брюсселі заявили про скасування режиму санкцій відносно Ірану, пов'язаного з його ядерною програмою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus