USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ракетні удари – лише ляпас», – Іран поставив вимогу США

8 Січня 2020 13:46
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у середу, що ракетні удари Тегерана по двох військових базах в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, є поки лише «ляпасом» по США, і поставив вимогу Вашингтону вивести війська з регіону.

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на іранське агентство IRNA, про це Хаменеї заявив у середу, коментуючи ракетні атаки Ірану.

«Подібних військових дій недостатньо. Важливо припинити корумповану присутність Америки в регіоні Західної Азії», – сказав Хаменеї, назвавши ракетні удари «ляпасом» для Вашингтона.

Хаменеї високо оцінив проведену операцію, яка була виконана рівно в той самий час уночі, коли американські війська завдали удару по іранському командувачу, генерал-лейтенанту Касему Сулеймані в аеропорту Багдада.

Верховний лідер Ірану повторив вимогу до Вашингтона вивести своїй війська з регіону.

«США стали причиною воєн, розколу, підбурювання до заколоту, руйнування і знищення інфраструктури в цьому регіоні. Звичайно, вони роблять це по всьому світу. Цей регіон не прийме присутність Америки. Народи регіону та уряди народів не приймуть її», – зазначив Хаменеї.

Нагадаємо, відразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, були атаковані минулої ночі, причому уряд Ірану офіційно підтвердив, що це був його напад і готуються інші.

Президент США Дональд Трамп спокійно відреагував на ракетні удари Ірану та анонсував свою заяву у відповідь на атаку

В Європейському союзі розкритикували Іран за ракетні удари по іракських базах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Полішук Показати IP 8 Січня 2020 14:46
ЄС як те маленьке щеня, з - за спини тявкає, а при найменшому конфлікті - капітулює, щоб бува не пошкодили яку скульптуру чи картину,чи не зробили ямку на асфальті від снаряду. А взалі конфлуктувати з тим, кому нічого втрачати може лише імбіцил з м'язами замість мозку.
Лана Показати IP 8 Січня 2020 16:20
Високопосадовці між собою гризуться, а вмирати посилають чужих дітей. І гинуть не винні люди.
Полішуку Показати IP 8 Січня 2020 16:57
А ЄС по іншому не може, тому, що понатикували в кожній країні військових баз цих *рознощиків демократії на крилах бомбовозів*. От і мовчить старенька Європа.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus