USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Трьох працівників КП «ЛПЕ» звинувачують у розтраті майна

17 Липня 2018 14:09
Луцький міськрайонний суд розглядає кримінальну справу щодо зловживання службовим становищем колишніх директорів КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Ігоря Домбіка та Ігоря Грицюка. Заразом із ними судять і простого менеджера із постачання Петра Мурашка. Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Представниця підприємства Неля Вавринюк заявила у суді клопотання про подання цивільного позову щодо колишніх очільників ЛПЕ на суму в 131 тисячу 45 гривень. Однак, як зазначив адвокат обвинувачуваного Ігоря Домбіка Сергій Міліщук, позов оформлений без дотримання порядку, передбаченого ЦПК України. Щодо менеджера із постачання Петра Мурашка, комунальне підприємство фінансових претензій не має. Сам обвинувачуваний заявив клопотання про те, що обвинувальний акт, поданий прокуратурою, не відповідає частині 3, статті 191 КПК України.

«Сторона обвинувачення не вказує на підставі якого нормативно-правового документу я є службовою особою. Під час роботи менеджером з постачання КП «Луцьке підприємство електротранспорту» я не наділений жодними адміністративно-господарськими обов’язками на підприємстві. Перечитавши п’ять томів справи, я не знайшов суті висловлених до мене претензій»,- зазначив обвинувачений Петро Мурашко.

Нагадаємо, що у 2015 році працівники Луцького підприємства електротранспорту закупили запчастин із сусідньої Польщі на суму 300 тисяч гривень. Більшість з них виявились непридатними для громадського транспорту. А вже наприкінці січня цього року звичайному менеджеру з постачання Петру Мурашку прийшло повідомлення про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Чоловік не вважає себе винним, адже в його обов’язки не входить перевірка запчастин, він просто розписався в накладній. А польські тролейбусні стрілки контактної мережі, секційні ізолятори, тролейбусні перетини замовляли й оглядали керівники підприємства та головний інженер. Наступне судове засідання у цій справі призначено на 24 липня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 17 Липня 2018 15:03
"Вор должен сидеть в тюрьме" - цитата, хоча з російського фільму, але актуальна і для українських злодіїв.
Лучанин Показати IP 17 Липня 2018 15:12
Нормальна така ситуація. Тобто менеджер може закуповлювати що йому заманеться і без будь-якої відповідальності? Маячня якась. В його обов'язки тільки заробітну плату отримувати входить? Якщо придбав не те що потрібно, то має нести відповідальність, бо інакше така людина на підприємстві не потрібна взагалі. А за це вже інші мають нести відповідальність. Поки що лучани несуть майнову відповідальність за те що кошти з подаків, з міської казни йдуть не туди куди треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus