USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Три балканські країни скасують прикордонний контроль з 2023 року

30 Липня 2021 22:53
Сербія, Північна Македонія та Албанія домовились скасувати з 1 січня 2023 року прикордонний контроль між своїми державами.

Про це заявив президент Сербії Александр Вучич в четвер у Скоп’є, повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

Таке рішення лідери держав прийняли на зустрічі в рамках Економічного форуму з регіональної співпраці в Скоп’є в четвер, 29 липня.

За словами Вучича, за останні два роки між ним і прем’єр-міністрами Північної Македонії та Албанії виникла справжня довіра. Президент Сербії вважає, що це є ключем до подальших зв’язків і спільних дій та прогресу трьох країн.

Тим часом албанський прем’єр Еді Рама закликав Косово, Боснію і Герцеговину (БіГ) та Чорногорію, які вже два роки відмовляються приєднатися до ініціативи, перейменованої тепер на «Відкриті Балкани», переглянути свою позицію.

Глава македонського уряду Зоран Заєв сказав, що македонський, албанський і сербський народи розділяють один і той же шлях, бачення і європейські цінності, і що вони разом просуваються вперед.

«Балкани досить довго були оточені стінами. Замість стін сьогодні ми збудували нові мости», – додав Заєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus