USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Три громади на Волині розроблять нову містобудівну документацію

24 Жовтня 2021 07:00
Волинська область отримала нову державну субвенцію на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад. Це електронні документи, які є одночасно містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні.

Як повідомив директор департаменту фінансів та бюджету Волинської ОДА Ігор Никитюк, на розроблення планів просторового розвитку, області надійшло 2,276 мільйона гривень.

Ці кошти спрямують трьом громадам на зазначені цілі. Зокрема, Вишнівська територіальна громада отримає 655 тисяч гривень, Ківерцівська - 622 тисячі, Шацька – майже 1 мільйон гривень.

Як зауважив голова бюджетної комісії Орест Маховський, середня вартість виготовлення таких проектів від 3 до 10 мільйонів, залежно від площі, яку треба врахувати при розробці цього плану. А згідно з порядком використання субвенції необхідне співфінансування. Тому ці питання обговорювали з головами та головними архітекторами територіальних громад і з’ясували, у якій громаді є можливість забезпечити співфінансування та освоїти ці кошти до кінця року.

Ігор Никитюк, своєю чергою, додав, що цього року обсяг субвенції для всіх регіонів склав 60 мільйонів, а в наступному планується виділити уже 180 мільйонів.

Виготовлення згаданих документів з просторового планування передбачене законопроектом 2280, прийнятим Верховною Радою України у другому читанні у червні 2020 року. Ним передбачене внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

Зокрема, законопроєктом вводиться термін «комплексне просторове планування територій громад», що скасовує необхідність розроблення декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою. Таким чином органи місцевого самоврядування отримали можливість здійснювати просторове планування території громади, як у межах, так і за межами населених пунктів.

Комплексний план просторового розвитку території громади є одночасно містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні, розробляється в електронному документі та є загальнодоступним, пояснював заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Відповідно до Угоди про фінансову підтримку між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку у рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» протягом 2021 – 2024 років заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Юлія МАЛЄЄВА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus