USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На Волині три села хочуть об’єднатися в тергромаду

21 Липня 2016 12:53
Згідно із затвердженим перспективним планом розвитку територій області, в Любомльському районі замість 24 місцевих рад мають сформувати три об’єднані територіальні громади з центрами у місті Любомлі, селищі Головне та селі Гуща.

Про це йдеться у сюжеті Волинської регіональної дирекції НТКУ.

Однак, до конкретних справ поки не дійшло. Натомість з’являються інші варіанти об’єднання. Окремі багаті сільські ради прагнуть стати адміністративними центрами.

Про добровільне об’єднання територіальних громад йшлося на сходах селян у Штунській сільській раді, до складу якої входять села Штунь, Висоцьк і Замлиння, де проживає 1100 осіб.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, реформа децентралізації на Волині продовжується. За станом на липень, в області налічується 5 територіальних громад, які, перейшовши у 2016 році на прямі бюджетні стосунки, додатково отримали 26537, 2 тисячі гривень субвенцій з Державного бюджету. А до кінця року на Волині може утворитися ще 11 тергромад.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus