USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Три татамі, лицарі та пояси усіх кольорів: у Луцьку змагаються спортсмени зі всієї України. Фоторепортаж

7 Березня 2020 17:07
Майстри бойових мистецтв з 9 областей беруть участь сьогодні, 7 березня, у одному із наймасштабніших чемпіонатів із бразильського джиу-джитсу LUTSK OPEN — Ukraine Jiu Jitsu League Championship GI.

Підготовка до турніру розпочалася ще вчора — спортсмени проходили попереднє зважування. Сьогодні ж, після низки офіційних процедур, змагання стартували з поєдинків наймолодших учасників — 4-річних хлопців. Однак, не зважаючи на юний вік, пристрасті навколо двобою вирували зовсім не дитячі. Варто зазначити, що бразильське джиу-джитсу під силу абсолютно різним людям. Свідченням цього є як вік учасників турніру: від 4 і за 40 років так і значна кількість спортсменок жіночої статі.
Загалом продемонструвати свої вміння у бойовому мистецтві та поборотися за нагороди у Волинській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі зібралося більше 250 атлетів. Приємно, що Луцьк представляють майже 60 спортсменів. Це дає серйозні підстави сподіватися, що команда увійде у загальний призовий залік.
Масштабну подію національного рівня організували спортивний клуб GARDA спільно з Jiu Jitsu League Ukraine — Лігою джиу-джитсу України за підтримки компанії WEST AUTO HUB, Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради та Відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації.
Після перших серій поєдинків, спортсмени отримали нагоду трохи перепочити, адже організатори оголосили урочисте шикування для офіційного відкриття турніру та привітання його учасників. Президент Федерації панкратіону та грепплінгу Волинської області засновник клубу «GARDA» і головний організатор змагань Михайло Савчук подякував представникам різних куточків України, які завітали на турнір. Він підкреслив, що цим зайвий раз стверджується ідея про те, що спорт це — універсальний інструмент єднання.
Перший заступник міського голови Луцької міської ради Григорій Недопад також привітав лучан та гостей місті зі спортивним святом. Він наголосив, що Луцьк вкотре стає активним осередком спортивного життя України. Почесний гість пригадав гасло, яке запам'яталося йому ще з часів відвідування спортивної школи майже 20 років тому: «Спорт — здоров’я. Рух — життя!». Не оминув увагою Григорій Недопад і спортсменок-дівчат: напередодні 8 березня він побажав їм перемог.
«Фішкою» відкриття стала поява на татамі лицарів у повних бойових обладунках, які провели поєдинок на мечах. Так — оригінально спортсменів привітали учасники клубу середньовічного бою «Айна Бера». Лицарі також були присутні на церемоніях нагородження, чим додали особливого колориту офіційній процедурі. До того ж, усі бажаючі отримали нагоду зробити вирізні світлини зі щитами та мечами.
Після урочистого відкриття чемпіонату поєдинки продовжилися. Організатори нагадують, що на глядачів чекає ще багато цікавого, адже змагання продовжаться до вечора. Їх формат передбачає одночасне проведення двобоїв на трьох татамі та нагородження учасників у різних групах: залежно від віку, статі, кольору поясів. Це робить чемпіонат надзвичайно видовищним, оскільки глядачам не доводиться нудьгувати. До того ж, із другої половини дня виступатимуть досвідченіші спортсмени, тому поєдинки будуть багатшими на тактичні хитрощі та технічні прийоми.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus