USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тримати три доби в пакеті: розповіли, як утилізовувати медичні маски

4 Липня 2020 17:03
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський рекомендував українцям викидати використані медичні маски і рукавички на смітники, а перед цим потримати їх у поліетиленових пакетах три доби.

Про це Абрамовський сказав на брифінгу МОЗ 4 липня, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Вивчивши європейський досвід, ми ухвалили рішення не регулювати адміністративно це питання, а розробити рекомендації щодо утилізації використаних рукавичок та масок у домогосподарствах. Зокрема, ми рекомендуємо такі відходи складати в пакет, щільно його зав’язувати і витримати в домашніх умовах не менше 72 годин», – сказав Абрамовський.

Якщо ж маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще 2 пакети і щільно зав’язати. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер для відходів.

Також Міністерство захисту довкілля рекомендує громадянам за можливості використовувати багаторазові захисні маски.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вирішив не запроваджувати адміністративно-регулятивні дії щодо утилізації медичних масок та рукавичок, які люди використовують на карантині, пов’язаному із COVID-19.

Як повідомляли раніше, на Волині немає спеціалізованих організацій, які займаються утилізацією небезпечних медичних відходів, тож обласні лікарняні заклади укладають угоди з підприємствами з інших регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Липня 2020 21:58
наше культурне населення розкидує по всьому місту ті маски. Свинота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus