USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Центр надання адмінпослуг показали «на пальцях»

26 Січня 2012 13:46
Працівники Центру надання адмінпослуг в Луцьку ставитимуться до відвідувачів, як до клієнтів, а не прохачів. Для цього проводитимуть спеціальні семінари та тренінги.
Про це йшлося 26 січня під час круглого столу «Громадське обговорення Програми створення Центру надання адміністративних послуг».
Виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп пояснив, що захід організовано, аби ініціатори проекту створення ЦНАП роз’яснили громадськості його суть. «Так би мовити, щоб «на пальцях» розказали», ‒ додав він.
Начальник відділу звернень громадян міськради Лариса Карп’як розповіла, що ідея створення закладу виникла в 2008 році. «Потрібне приміщення, де лучани отримуватимуть всі необхідні послуги в так званому «єдиному вікні». Нас приємно вразило, що в подібному центрі в Німеччині за 5 хвилин людина змогла отримати паспорт», ‒ відзначила вона.
Як стверджує посадовець, клієнт ЦНАП отримуватиме необхідні документи в чітко визначений термін. Мовляв, лучанам не доведеться ходити «по кабінетах» і збирати довідки, а більшість роботи відбуватиметься через систему електронного документообігу.
Карп’як повідомила, що нині здійснюється підготовка проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщення Будинку побуту, де розташується центр. «Планується добудова 4-ого мансардного поверху, а вхід в приміщення буде зі сторони вулиці Горького. Працюватиме ЦНАП з 8.00 до 18.00», ‒ зазначила посадовець.
Волинський політолог Тарас Літковець зауважив, що доцільно змінити робочий графік працівників центру. «Люди на роботах в цей час. Чи не краще з 10.00 до 20.00?» ‒ запитав він.
Карп’як відповіла: «Можливо, буде плаваючий графік. Частина службовців працюватиме до 20 години».
Екс-заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк вважає, що транспортне питання не пропрацьовано.
«Вулиці, які навколо центру, вже зараз перевантажені автомобілями. В мене є інформація, що поруч буде відкрито двоповерховий офісний центр, працівники якого теж приїжджатимуть автомобілями», ‒ сказав він.
Карп’як відзначила, що для вирішення цієї проблеми відбудеться реконструкція вулиці Горького. «На вулиці, де є вільні земельні ділянки, будуть парковки. До речі, всі службовці ЦНАПу будуть залишати свої авто біля мерії», ‒ пояснила посадовець.
Також Гоцалюка турбувало питання ставлення працівників центру до клієнтів. Мовляв, в мерії до відвідувачів часто ставляться, як до прохачів.
«Потрібно долати цей стереотип», ‒ додав він.
Карп’як відповіла, що для цього фахівці-психологи проводитимуть семінари та тренінги для службовців ЦНАПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Prosto Показати IP 26 Січня 2012 14:22
Загалом ситуація цікава, орендарів повиганяли, які сплачували кошти в бюджет міста і стоїть пустуюча нерухомість в центрі міста... Цікаво буде бачити, хто прихватизує лакомий кусочок.
Упс Показати IP 26 Січня 2012 16:46
Петя, а шо ти з шибою згобив когисного, як був замом в нього? може люди тоді не прохачами до тебе ходили?...
Петро Гоцалюк Показати IP 26 Січня 2012 19:06
До УПС.Згадайте де і в яких умовах працював у 2006 році відділ реестраціі субектів господарювання!Забули?Поідьте сьогодні на Грушевського,1 і порівняйте. У 2007 створено дозвільний центр.Причому крім Шиби у питанні налагодження його роботи мене ніхто не підтримував на всі 100% навіть з колег, бо приходилось "викурювати" чиновників з теплих кабінетів і ламати установлені роками зв"язки, і ті звичайно протидіяли.Людей я приймав всіх, заходили в кабінет без стука і навіть не завжди секретар попереджала.З 530 старих "Мерсів",які забруднювали місто і псували настрій пасажирам тіснотою салонів за рухом чарівноі палички з 01.01.2008 року на маршрути вийшли новенькі сертифіковані автобуси, які іздили по графіку, годинник можна було звіряти (сам особисто перевіряв).Враховуючі Вашу іронію обмежусь ціми прикладами.
зе бест до Петро Гоцалюк Показати IP 26 Січня 2012 19:55
Ну, тоді, медаль!..ні..ОРДЕН!!!
зе бест Показати IP 26 Січня 2012 20:02
А ще розкажіть, яку зарплатню собі тоді поробили, шо аж борг на наступну каденцію десятками мільйонів лишився, як розганяли працівників попередньої каденції, мотивуючи багаточисельністю службовців у міськраді, а потім, зрештою набагато перевищили ту попередню чисельність працівників. А ще яких "профсіоналів" поприводили в міськраду, що досі ікається...Обмежусь і я прикладами.
Катя Показати IP 26 Січня 2012 20:08
Ой, была я в этом вашем дозвильном центре не далее. как сегодня...Такое впечатление, что я им чего-то должна и отрываю от работы очень занятых людей, а чтобы сдать документы нужно принести немало бумаг из тех кабинетов, куда они потом же и вернутся. Получить информацию нереально, типа Вы сдавайте бумаги, а результат неизвестный... Раньше, если вопрос касался санстанции, то там его и решали и получали все ответы конкретно. Посадили еще парочку бездельников перекладывать бумажки. Еще и рабочее время с 9 до 13!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus