USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Центр адмінпослуг Луцька: мансарда, sms, інфобокси

19 Жовтня 2011 09:08
Центр із надання адміністративний послуг Луцьку планують запустити до 1 серпня 2012 року, витративши на нього приблизно сім мільйонів гривень.
Проект центру 18 жовтня розглядала комісія Луцькради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.
Начальник відділу звернень громадян Лариса Карп'як повідомила, що підготовча робота над створенням центру вже триває, починаючи з 2008 року. Нарешті втілити її у життя планують до серпня 2012-го року.
«Більшість виконавчих органів – а це майже 20, які надають послуги нашим мешканцям – вони розпорошені в різних частинках міста. Для отримання тієї чи іншої послуги заявнику доводиться відвідувати декілька виконавчих органів, щоб зібрати одну довідку і принести в інший орган. Крім того, у виконавчих органів визначені години і дні прийому, що є незручним для наших замовників», - повідомила Карп’як.
Як каже посадовець, зважаючи на те, що щорічно до послуг Луцької міської ради звертаються понад 100 тисяч мешканців для зручності замовників було прийнято рішення створити єдиний центр, який прийматиме документи.
Усі відділи – в одне місце
Центр розташується за адресою Лесі Українки, 35. Це – приміщення Будинку побуту. Лариса Карп’як повідомила, що орендарі вже отримали сповіщення про те, що їм доведеться покинути приміщення до 1 грудня. Єдиний, кого не вдасться виселити – невелике кафе. Адже його територія вже є не власністю міста, а приватною.
В приміщенні Будинку побуту зроблять ремонт із надбудовою мансардного поверху і реконструкцією підвалу. На першому поверсі знаходитиметься відділ прийому документів. Тут працюватиме по одному представнику від кожного відділу, що надає послуги.
Решта поверхів віддадуть відділам Луцькради, таким як відділ звернень громадян, служба 15-80, відділ земельних ресурсів, відділ розвитку підприємництва і реклами, управління майном міської комунальної власності, відділ державної реєстрації суб’єктів господарювання, дозвільний центр, відділ містобудування та архітектури.
Тобто, ці підрозділи повністю переїдуть на нову адресу. Що буде з вивільненими приміщеннями – поки що невідомо.
Резервні кімнати, яких за проектом центру дві, можливо нададуть управлінню муніципальної міліції. Також передбачається, що у Центрі проводитиме прийом громадян міський голова, начальники відділів та депутати міської ради. На мансардному, ще недобудованому, поверсі хочуть розташувати і конференц-зал для круглих столів.
Штаб у підвал?
Депутат Петро Савчук повідомив, що у цьому ж приміщенні передбачалося, що буде розміщений call-центр, а також штаб з представників міліції, працівників МНС, лікарів на випадок надзвичайний ситуацій в рамках виконання програми «Безпечне місто».
«Це для мене новина взагалі. Я ж думав, що коли писався проект «Безпечне місто», то було так, що він мав вписуватися в цей call-центр і тих два приміщення на 40 квадратних метрів?», - дивувався Савчук.
«Є думки керівництва, що дана структура може бути розміщена у підвалі. Тому що там ще є підвал. Правда не весь. Там частинка продана. Є там у нас передбачена серверна кімната», - відповіла Карп’як.
Однак на думку депутата, зважаючи на те, що в цьому call-центр буде встановлено монітори, які вестимуть трансляцію зі 150 відеокамер зовнішнього спостереження за містом, «ховати» систему у підземне приміщення не варто.
Крім того, передбачалося, що у call-центрі вестиме прийом громадян і начальники міліції, а також інших структур, які відповідають за безпеку.
Скільки це коштуватиме?
Додаткових кадрів для роботи в центрі залучатимуть. Це будуть усі працівники, які вже числяться за відділами міської ради. Їх роботу куруватиме певний координатор.
Щодо техніки, то частину передбачається забрати з відділів, які планують переселити в центр. Частина техніки закуплена за рахунок виграних грантів і конкурсів. Зокрема це стосується комп’ютерної техніки вартістю 150 тисяч гривень. Стільки ж для виготовлення проектно-кошторисної документації виділила цього року міська рада.
Решта – а це 6,7 мільйона гривень доведеться брати або з грантів, або з місцевого бюджету. Серед варіантів також співфінансування разом із ОДА. За умови, що «після обіду» в центрі на прийомі документів працюватимуть і надаватимуть послуги її працівники.
«Планується за ініціативою голови нашої обласної адміністрації, що до обіду будуть приймати міської ради, а після обласних структур. І вони готові до співфінансування», - каже Карп’як.
Усе – людям
Чиновники кажуть, що у центрі будуть поліпшені умові саме для замовника послуги. Наприклад, існуватиме зручне приміщення для очікування, електронні інфобокси, за допомогою яких можна простежити рух своїх документів, sms-сповіщення про готовність дозволу або погодження, пандуси для інвалідів-візочників та навіть кімната для дітей.
Аби унеможливити втрату документів – усі папери вноситимуть до електронної системи реєстрації. Депутат Юрій Вега застерігає, аби питання технічного характеру все ж таки не вирішувалися дистанційно.
«Люди, які сидять на прийомі – вони приймають повний пакет документів. І все далі вони передають його на опрацювання у виконавчі органи. Далі до виконавчих органів людина, заявник ходити не будуть», - пояснює Лариса Карп’як.
«Вони прийшли, здали пакет документів і лише після визначених днів вони прийдуть з результатом послуги. Тобто усувається контакт з особою, яка готує те чи ніше рішення: дозвіл чи якесь погодження», - говорить посадовець.
Тетяна ГРІШИНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
JB Показати IP 19 Жовтня 2011 14:01
Роздерли Молодість нашу на шматочки. А якщо серйозно, то давно пора привести у належний стан і вигляд будинок у такому гарному місці ))
РВК Показати IP 19 Жовтня 2011 14:15
Список виконавчих органів - в студію!
Усім Показати IP 20 Жовтня 2011 00:33
Реально булоб тут розмістити служби міськради і приміщення назвати приміщенням міськради. А робочі місця тих у кого вони забираються перенести у приміщення сьогоднішньої міськради.
Кумася Показати IP 20 Жовтня 2011 16:26
Місце просто жахливе, хоч у центрі міста, але добиратисьтуди зовсім не зручно. Особливо людям похилого віку та інвалідам. Від тролейбусних і маршрутних зупинок дуже далеко. І взагалі 7 млн.грн. краще б потратили на благоустрій міста. А роботу як робили так і будуть робити.
аеи до Кумася Показати IP 20 Жовтня 2011 23:21
«Люди, які сидять на прийомі – вони приймають повний пакет документів. І все далі вони передають його на опрацювання у виконавчі органи. Далі до виконавчих органів людина, заявник ходити не будуть», - пояснює Лариса Карп’як. А хіба це неможна робити і при наявності сучасного розміщення служб. Воно ж зараз так і є. На грушевського ж є такий пункт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus