USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ці маршрутки небезпечні для людей: у Луцьку з перевізником-порушником розірвали договори

17 Листопада 2021 11:37
Із перевізником автобусних маршрутів №3 та 9 розірвали договори через системні порушення і невиконання приписів про їх усунення.

Про це стало відомо під час засідання виконкому, на якому розглянули проєкт рішення про виконання перевізником – ФОП Макарчуком М. П. – договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Керівник відділу транспорту Віктор Главічка зазначив, що ФОП Макарчуком М. П. надає послуги перевезення на автобусних маршрутах №3 та 9.

«Із квітня до 8 листопада поточного року відсоток транспорту на маршруті №3 становив 81%, а на маршруті №9 – 79%. А згідно з договорами, має бути не менше 95%. Згідно з інформацією відділу комунікації 15-80, за звітний період на ці автобусні маршрути надішло понад 40 скарг. Протягом січня-листопада поточного року відділ транспорту видав 19 приписів про усунення порушень договорів про перевезення пасажирів на згаданих маршрутах: на маршруті №3 – шість приписів, а на маршруті №9 – 13 приписів. В основному приписи стосувалися відсутності повного рухомого складу під час перевезення пасажирів, невиконання розкладів руху, виконання перевезень автобусами, незазначеними в додатках до договорів, оплати проїзду готівкою», – сказав Віктор Главічка.

Згодом ФОП Макарчук М. П. повідомляв про усунення порушень, але перевірки свідчили про протилежне.

«Згідно з дорученням міського голови, в листопаді проводили перевірки щодо виконання договорів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах №3, 9. Наприклад, 3 листопада з 20:00 до 22:30 на маршруті №9 замість 14 автобусів перебували вісім. Так само і в інші дні», – розказав Віктор Главічка.

Тому з ФОП Макарчук М. П. вирішили розірвати договори. До того ж, на попередньому виконкомі перевізник отримував попередження про незадовільну роботу.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив: транспорт перевізника є потенційно небезпечним для пасажирів.

«Два тижні тому на шляхопроводі відвалилися колеса на проспекті Перемоги, минулого року – провалилася підлога. Ці «Богдани» задимлюються. Люди не можуть їздити таким транспортом, це небезпечно», – акцентував мер.

До перевізника він звернувся зі словами: «Доглядати за технічним станом транспорту – це ваше завдання і ваша відповідальність… Це ненормально, коли в маршруток відвалюються колеса, коли вони задимлюються і коли під ногами у людей під час руху провалюється підлога».

Також Ігор Поліщук нагадав, що дав письмове доручення керівнику відділу транспорту перевірити інші маршрути, зокрема маршрут №28.

Читати ще: «Це буде його остання перевірка», – мер Луцька пригрозив заступнику головного транспортника міста через халатність

«Я контролюю стан дотримання договорів перевізниками через відповідний сайт. Багато є зауважень. У 21:15 дивлюся на маршруті №28 спостерігається 15-25% виконання. Дав офіційне доручення перевірити маршрути, зокрема й маршрут №28. Мені приходить звіт, що на маршруті №28 – 100% виконання. Перевірку проводив ваш заступник Олександр Середа. Передайте йому: якщо він ще раз так проведе перевірку і буде попереджати перевізників, то це буде його остання перевірка у відділі транспорту міськради», – сказав він Віктору Главічці.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Народна прокуратура Показати IP 17 Листопада 2021 12:46
Правильно робить міський голова. Бо як вимагати підняття оплати проїзду, то перевізники в перших рядах, а як виконувати свої пусті обіцянки про підвищення якості перевезень, то щось руки у них не доходять. Поки не замінять ці нелодугі "скотовозки" типу "Богдан"і "Еталон" на нормальні автобуси, ніякого покращення не передбачається
Олег до Народна прокуратура Показати IP 17 Листопада 2021 13:55
Це точно. Взагалі не береже себе, все про людей думаю
ай Показати IP 17 Листопада 2021 13:05
маладєц
Радувець Ларіса Показати IP 17 Листопада 2021 13:53
Маршрутка 3 дуже погано ввечері і на вихідних їздить, часто втікають з маршруту, а альтернативних маршрутів немає. Треба відповідального перевізника і прямі контакти до нього щоб повідомляти про витівки водіїв!
Експерт Показати IP 17 Листопада 2021 15:38
Та нормально, 30 лет так ездим и ни чё, чего разпереживались вы так? Мои догадлевые побратимы!
Читач Показати IP 17 Листопада 2021 19:23
Цей ФОП Макарчук М. П. має ще й внутріобласні рейси, перевезення на яких виконується теж не краще: часто немає автобуса і рейс просто не виконується. Причому сам перевізник запевняє, що його маршрутки завжди є. Зате пасажири, які постійно їздять, знають, що в понеділок вранці рейс о 6.45 з Борович просто не виконується, хоча згідно графіка цей рейс повинен виконуватися з понеділка по п'ятницю!!!
Юрко Показати IP 5 Січня 2022 15:00
А пан мер бачить випуски на маршрути 12, 24, 25, які забрали у приватників? 40хв чекати автобуса в робочий день не дуже приємно (

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus