USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ціни на какао сягають рекордів через екстремальну погоду

11 Лютого 2024 00:22
Протягом минулого року ціни на какао зросли вдвічі, а ф’ючерси* на какао в Нью-Йорку сягнули рекордного рівня. Через це подорожчають шоколад та інші кондитерські вироби.

Про це пише Бабель з посиланням Bloomberg.

У світі виник дефіцит какао, бо виробники в Західній Африці, на яких припадає основна частина світового виробництва, постраждали від екстремальних погодних умов. Рясні дощі спричинили поширення хвороб культури й затримку збору врожаю. А потім почалася сезонна посуха, яка теж негативно впливає на врожай.

Читати ще: Колапс океанських течій може різко змінити клімат найближчими роками

Ціни на шоколад та інші какаовмісні десерти вже зростають, але далі зростання буде більш стрімким, оскільки у виробників солодощів закінчаться запаси, заброньовані раніше за попередніми цінами.

Виробники какао вже зреагували на ситуацію і розширили плантації, проте новим деревам може знадобитися кілька років, щоб почати плодоносити.

Президент Європейської асоціації какао Пол Девіс зазначив, що, імовірно, ціни зростуть до $6 тисяч за тонну.

Довідка

Фʼючерсний контракт – стандартний документ, який засвідчує зобовʼязання придбати базовий актив (цінні папери, товари тощо) у визначений час і на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін на момент виконання зобовʼязань сторонами контракту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus