USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цьогоріч випускники шкіл самі розрахуватимуть середній бал атестата

22 Червня 2018 16:22
Випускникам шкіл, що вступатимуть до вишів, потрібно самостійно розраховувати середній бал атестата.

Внесення відповідного запису в додаток до атестата не передбачено в затверджених Кабміном зразках документів про повну загальну середню освіту, повідомляє Укрінформ.

Відповідне роз'яснення МОН надало у листі керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації, закладів вищої та загальної середньої освіти, держпідприємства «Інфоресурс», повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді – випускникові школи треба самому порахувати середній бал атестата. Перевірятимуть правильність обчислення приймальні комісії закладів вищої освіти», - йдеться у повідомленні.

Методика розрахунку середнього балу визначена в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі. Середній бал обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Водночас предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються.

Окремо в МОН наголосили: якщо в додатку до атестата все ж зазначений середній бал, то обов’язково потрібно перевірити, чи за правильною методикою він розрахований. Якщо за неправильною, то вступнику потрібно самостійно розрахувати бал за правильною методикою і вказувати його під час подання заяв. При цьому атестат з неправильно розрахованим середнім балом є дійсним.

У Міністерстві також нагадали, що в разі подання заяв в електронному вигляді вступник зазначає середній бал в особистому кабінеті. Якщо потім він виявить помилку в розрахунку, то може самостійно її виправити до подання першої заяви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus