USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Цифрова громада: на Волині голова ТГ перевів документи сільради у смартфон

14 Травня 2021 10:19
В’ячеслав Католик – прогресивний голова Зимнівської громади. Хоче швидко реагувати на звернення і ухвалювати рішення. Завдяки програмі EGAP отримав таку можливість – тепер підписує розпорядження у декілька кліків за допомогою електронного документообігу.

Про діджитального голову розповіли у сюжеті «Еспресо».

В’ячеслава Королика зустрічаємо дорогою. Він їде інспектувати ремонтні роботи на каналізації. Якраз отримує дзвінок із сільради – треба терміново погодити документ. Католик швидко переглядає листа і ставить електронний підпис.

«Я прихильник зменшення бюрократії і оперативності прийняття рішень», – резюмує голова.

Підтримку у впровадженні електронного документообігу надала програма EGAP, що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України і фінансується Швейцарією.

«На Волині був запит на те, аби через цифрові інструменти полегшити і оптимізувати систему управління. Яким чином видавати розпорядження, яким чином вони будуть виконуватися. Громада активна і система прийняття рішень має бути оперативною. Тож ми допомогли впровадити документообіг у смартфоні», – розповідає регіональна координаторка програми Оксана Киричук.

А у сусідній Вишнівській громаді діджиталізують освіту. Замість паперових щоденників та журналів тут тепер електронні. Учням подобається записувати домашнє завдання в смартфон, а батькам простіше контролювати успішність дитини. Окрім оцінок, застосунок дозволяє побачити рейтинг успішності у класі. Учителі до сервісу пристосувалися швидко.

«Зараз під час пандемії, коли інтернет є у школі, у вчителя вдома і в дітей, можна не зупиняти навчання. У держави є кілька субвенцій для забезпечення шкіл якісної інфраструктурою: наприклад, є субвенція на прокладання інтернету для підключення соціальних об’єктів», – пояснює директор директорату регіональної цифровізації Мінцифри Вадим Бортник.

До слова, у Луцьку – один із найпрогресивніших в Україні ЦНАПів. Він надає найбільшу кількість послуг і щодня обслуговує до 1,5 тисячі волинян. Записатися можна через смартфон, а очікувати у черзі доведеться не більше 15 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Травня 2021 10:33
digital technologies - це добре. хто займається безпекою та захистом даних подібного формату?
Всім Показати IP 14 Травня 2021 13:28
Не обманюйте. Паперових класних журналів ніхто не відміняв, це не в компетенції громади. Мають бажання, крім паперового журналу заповняти ще і електронний - прапор в руки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus