USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Зимнівській об’єднаній громаді відкриють ЦНАПи

27 Січня 2016 08:15
З ініціативи Володимир-Волинської районної Громадської організації «Зимне» та громадської організації «Центр розвитку та демократії» за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив та посольства Канади в Україні у Зимнівській громаді вже на лютий 2016-го року планується відкрити ЦНАП та три відокремлених підрозділи центру.

Планується, що основний центр знаходитиметься у селі Зимне, а підрозділи у селах Льотниче, Бубнів та Селець.

Протягом 21-24 січня відбулися робочі поїздки та зустрічі ініціаторів проекту з мешканцями сіл громади. На зустрічах зокрема виконавчий директор Фонду «Прибужжя» Борис Карпус розповідав про переваги відкриття та роботи таких центрів та можливості, які тепер отримають громадяни.

«Людям, особливо у сільській місцевості, складно розібратися, де і які довідки брати, адже існує маса різних інстанцій та установ. У селах живе багато людей, які і не мають змоги добратися до міста. Наша ідея – скористатися можливостями, відкритими процесом децентралізації та створити такі центри, щоб люди мали можливість отримувати всі необхідні документи у своєму або найближчому селі та не їздити у районний центр. Цей проект підтримав Канадський фонд і зараз ми його реалізуємо» - розповіла один із ініціаторів проекту Марина Хромих.

Разом із ініціативною групою, значну частину сіл громади відвідав голова Зимнівської об’єднаної територіальної громади Вячеслав Католик, який є автором самої ідеї відкриття центрів із надання адміністративних послуг у Зимнівській об’єднаній територіальній громаді. На зустрічах він зокрема відмітив, що має намір і надалі користуватися підтримкою влади та міжнародних організацій та реалізовувати інші подібні проекти у майбутньому.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, Устилузька об’єднана громада- це єдина міська громада з центром в Устилузі Володимир-Волинського району, куди входять Устилузька міська, Зорянська, Микитичівська, П’ятиднівська, Стенжаричівська, Хотячівська, Лудинська, Рогожанська сільські ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus