USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туреччина закривається на локдаун: що буде з українськими туристами

27 Квітня 2021 13:42
У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні з 29 квітня по 17 травня в Туреччині буде діяти повний локдаун.

Зі слів президента країни Реджепа Ердогана, мета – знизити кількість нових випадків захворювання до менш 5 тисяч за добу. Якщо цього не зробити, туристичний сезон буде зірвано й економіка Туреччини зазнає величезних збитків, пише Слово і діло.

Разом з тим, Туреччина наразі одна з небагатьох доступних і туристично привабливих для українців країн. Тому на травневі свята багато хто, напевно, запланував невелику подорож на море. Якщо найближчим часом нічого не зміниться, то локдаун в Туреччині не сильно торкнеться туристів.

На сайті Міністерства внутрішніх справ країни є роз'яснення, в якому йдеться, що «звільнення від обмежень комендантської години для іноземців поширюється тільки на іноземців, які перебувають в нашій країні тимчасово/на короткий час в рамках туристичної діяльності». При цьому іноземці, які приїхали не з туристичною метою, підпадають під обмеження комендантської години.

«Хороші новини для українського туриста – скасовувати відпочинок у зв'язку з введенням в Туреччині карантину з 29 квітня не потрібно. Міністр культури і туризму Ерсой повідомив, що карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня і до 05:00 17 травня, не торкнеться українських туристів, які зможуть без обмеження пересуватися між містами, відвідувати історичні музеї і інші туристичні об'єкти Туреччини», – підтвердив посол Андрій Сибіга.

Для того, щоб в'їхати до Туреччини українцям потрібен негативний ПЛР-тест. Крім того, за 72 години до прибуття в країну необхідно заповнити спеціальну електронну форму, потім роздрукувати її або зберегти на смартфоні. Перед посадкою на рейс форму слід пред'явити представнику авіакомпанії, без неї у літак не пустять.

На основі заповненої форми автоматично генерується HES-код, за допомогою якого в Туреччині відстежують переміщення людей, які можуть бути інфіковані коронавірусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВІРУС Показати IP 27 Квітня 2021 14:00
Треба ці барські звички закінчувати.Трохи посидіти в УКРАЇНІ.
Лучанка Показати IP 27 Квітня 2021 15:21
Краще б провели свою відпустку з родиною. Поїхати до батьків, приділити більшу увагу дітям. В нас на України повно мальовничих місць де можна відпочити. Так ні, треба один перед одним вихвалятися, скидати фотки. Цей людський егоїзм нас і загубить.
Анонім до Лучанка Показати IP 27 Квітня 2021 16:18
Ага, на Світязі. Більш менш нормальний будинок без харчування 1500-2500 грн в день. Турція чи Єгипет від 50 дол. в день на оліклюзіві. Срана затока від 1000 гривень день і лежиш на бетоні з думкою де поїсти і не отравитись, чи від 50 дол. лежиш на піску і тобі все носять в руки. Люди їдуть на відпочинок відпочивати а не фотки постити. Було би чим вихвалятись. Не в союзі живемо. Бачив варіанти і від 300 дол на тиждень путівку в Єгипет. Чим тут вихвалятися? Тим, що є 300 баксів?
Анонім до Лучанка Показати IP 27 Квітня 2021 16:45
Вам краще - то їдьте до батьків і сидіть там, разом з своїми дітьми цілодобово хоч до віку. А кому краще в Стамбул, Париж, Відень і т.д. його справа і вас не стосується. Задовбали вже своїм занудством, заздрістю ,пханням носів в чуже життя і вічним бубубу.
Лучанин до Лучанка Показати IP 27 Квітня 2021 16:52
Ти що на острові живеш? Коли ви вже навчитеся правильно говорити? Не 'На' , а 'В' Україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus