USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Туристичний сезон у Луцьку хочуть відкривати на Різдво

6 Січня 2012 13:24
Туристичний сезон у Луцьку варто «відкривати» на Різдво й саме в цьому місті варто провести «різдвяні канікули», адже впродовж чотирьох днів, з 12 до 14 січня в обласному центрі Волинської області має відбутися три різдвяні фестивалі.
Про це під час прес-конференції 6 січня розповіла начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів.
Посадовець нагадала, що фестивалі вертепів «З Різдвом Христовим!» і колядок та щедрівок «Різдвяні піснеспіви» ‒ традиційно відбуваються у Луцьку під час новорічних свят. Цього разу вони заплановані на 12 і 13 січня. До участі в першому фестивалі наразі зголосилося 13 учасників, у другому – 38. Ці дійства відбуваються у формі конкурсів на кращий вертеп чи виконання різдвяних пісень, ‒ додала вона.
Особливим дійством для лучан, за словами Тетяни Гнатів, має стати етнофестиваль «Різдво у Луцьку». Він запланований на 14 і 15 січня, й впродовж 4 попередніх років був відомий як «Різдво у волинській родині». У 2012 фестиваль змінив не лише назву, а й формат. Він, як зауважила чиновниця, отримав статус міжнародного.
Вона пояснила, що під час дійства різдвяні традиції – різдвяні страви, колядки, атрибутику Вірменії, Польщі, Росії, Німеччини, Чехії презентуватимуть національно-культурні товариства Луцька. Організатори також чекають виконавців з ближнього зарубіжжя, Дніпропетровщини, Чернігівщини, Івано-Франківщини, Львова.
Традиційні елементи фестивалю «Різдво у Луцьку» ‒ різдвяний ярмарок і конкурс медоварів. Зі слів Тетяни Гнатів, ярмаркуватимуть у Луцьку на Театральному майдані впродовж двох фестивальних днів. Майстри народної творчості презентуватимуть вироби, проводитимуть майстер-класи з виготовлення різдвяної іграшки, атрибутики. Що ж до регіонального конкурсу медоварів «Питні меди – 2012», то до участі в ньому вже зголосилося приблизно півсотні медоварів, зауважила посадовець.
Ще одне традиційне дійство в межах фестивалю ‒ громадська акція «Спільна коляда». Вона запланована на 14 січня. О 16:40 усіх охочих лучан запрошують послухати різдвяні вітання від влади, духовенства і гостей фестивалю, а о 17:00 разом виконати колядку.
Завершиться перший день фестивалю молодіжною розважальною програмою «Новорічні забави». За словами Гнатів, це будуть карнавал перебиранців, дівоча та парубоча «Меланка», конкурс кращих Василів та інші забави.
Однією з особливих подій другого дня фестивалю має стати різдвяний мюзикл «Звізда ясна засіяла» у виконанні молодіжного фольклорного театру студентів Волинського училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. «Таке оригінальне рішення ‒ сучасна інтерпретація біблійного сюжету в сучасній обробці колядок, щедрівок», ‒ описала задум молоді Тетяна Гнатів.
Вона також зауважила, аби насолодитися різдвяними дійствами лучани не обов’язково повинні їхати на Театральний майдан. Частина заходів відбуватиметься у різних районах міста. Так, колективи виступатимуть в будинках культури мікрорайонів Теремно і Вересневе, а також на майданчиках біля РАЦСу і ринку, що в мікрорайоні ЛПЗ.
Також, відповідно до розпорядження Луцького міського голови, впродовж різдвяних свят в громадському транспорті, ресторанних закладах та на ринках лунатимуть колядки і щедрівки. В такий спосіб влада має на меті додати лучанам святкового настрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
kotyk Показати IP 6 Січня 2012 13:52
ну, якщо вдасться зробити так, як написано, то треба дякувати. Це дуже гарно і цікаво! Але якщо буде так, як на серпневі свята 2011, коли на фестивалі національних культур міста представлялася аж одна культура (це при тому що є стільки товариств!), то будемо знову плакати.
Изя Шнеерзон Показати IP 6 Січня 2012 14:08
Отсутствие информационной кампании гарантирует провал амбициозных планов. Из практики -без разработки туроператоров обеспечить приток туристов невозможно. Танюшка Гнатив хороший человечек, но она ЧИНОВНИК. Уверен победный отчет она написать сумеет, она всегда всем умела нравиться. Но мероприятие местечкового масштаба.
_VSC Показати IP 6 Січня 2012 14:11
"в громадському транспорті, ресторанних закладах та на ринках лунатимуть колядки і щедрівки" Что-то терзают меня смутные сомнения по этому поводу.
колядник Показати IP 7 Січня 2012 15:26
_VSK - как я имел 1000 и 1 возможность убедиться, ..., скептик, украинофоб, враг прогресса, советский кегебист и нынешний безработный в одном флаконе. Надо же выливать столько желчи на 1 кв. см! Такого еще никому не удавалось! А живет же в этом государстве, жрет украинские паляницы с салом, картофель со шкварками, пользуется благами враждебного ему государства. Редкостная ...!!!!!
читач Показати IP 7 Січня 2012 17:20
Колядник правильно підмітив. Цієї жовчі і отрути, яку щоденно виригує згаданий коментатор, вистачило б обробити від жуків 2 га картоплі. А чому б не залишити таку країну? Поселитись в Новій Гвінеї, носити повязки на стегнах, харчуватись не українськими паляницями і салом, а червяками? Так ні! Там немає Інтернет, не буде звідки ригати, сидячи на пальмі. І "смутные сомнения не будут терзать".
Отто Показати IP 7 Січня 2012 17:25
Гнатів працює сама на себе. Немає анонсів подій, афіш та презентацій. Працює тільки для "галочки". Ніхто не знає що планується в Луцьку, а лучани сприймають проведені дійства тільки по факту, що вони проводяться завтра або вже сьогодні, або вже відбулись. Не управління культури, а якась підпільна організація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus