USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Тут до тебе ставляться, як до рідної»: як у Волинському перинатальному центрі вітали батьків і немовлят

1 Червня 2020 21:08
З нагоди Міжнародного дня захисту дітей 1 червня у Волинському обласному перинатальному центрі влаштували справжнє свято. День виписки стане особливо пам’ятним для одинадцяти волинських сімей, які пізнали радість батьківства, адже їх вітали не лише гарними словами і побажаннями, а й потішили несподіваними подарунками.

З-поміж щасливих новоспечених батьків – Іванна та Віталій Головенки. Саме у цієї молодої сім’ї з Луцька нещодавно народилося троє здорових хлопчиків: Максим, Богдан та Вадим, повідомили у пресслужбі Фонду.

Першу з часу відкриття Волинського перинатального центру трійню, а також інших батьків і малят завітали привітати представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Багатодітні батьки були приємно подивовані, адже неабияким сюрпризом для них стали дороговартісні подарунки від Фонду: три сучасні крісла для годування, чималий запас підгузників, три комплекти постільної білизни для дитячих ліжечок, а також сертифікат на 36 тисяч гривень на придбання дитячих аптечних засобів.
«Чесно кажучи, подарунки шикарні, – ділиться враженнями тато Віталій. – Ми знали, що будуть подарунки. Але що настільки хороші – не очікували. Дуже дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за таку увагу».
Медичний директор перинатального центру Роман Савка – один з тих лікарів, які приймали пологи у Іванни Головенко. У його практиці це не перша трійня, проте за вагітну та малюків все одно переживав. Хвилювався за цю маму та її діток увесь колектив.

«Благо, вагітність минула без ускладнень і хлопчики народилися здорові з вагою у 1900, 1970 і 1590 грамів. Таке рідко буває. Зазвичай такі жінки перебувають у стаціонарі під час вагітності. А вона жодного разу не лежала, – розповідає лікар. – Мама з дітьми поки перебувають в лікарні, аби ми достеменно пересвідчилися, що все гаразд».

«Спершу, коли дізналися, що у нас трійня, були в шоці й довго не вірили, а потім усвідомили, яке велике щастя з нами відбулося. Тим паче це перша вагітність, дітки довгождані і бажані. Тепер у нас велика повноцінна дружня сім’я», – ділиться багатодітна мама.
«Троє дітей – це потрійне щастя і потрійна відповідальність та турбота. Але разом з тим це потрійна інвестиція у вашу велику й гарну сім’ю, – звернулася до батьків заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Нехай будуть здорові та щасливі, і нехай буде прихильною до ваших синів доля».

«Дякуємо всім медичним працівникам перинатального центру за теплий прийом, за те, що підтримували і допомагали. Кожна жінка буде почувати себе в цьому закладі у безпеці», – подякувала багатодітна мама Іванна Головенко.

Зі слів очільниці Волинського обласного перинатального центру Ірини Горавської, з часу відкриття закладу тут побачило світ майже півтори тисячі немовлят.

«Ми відкрили двері для наших пацієнтів 12 вересня 2019 року. Дуже багато зусиль задля відкриття цього сучасного і прогресивного закладу доклав Ігор Петрович Палиця, за що ми безмежно вдячні. І ми будемо й надалі розвиватися», – зазначила директорка закладу.
«Щиро вдячні вам. Ми довго з чоловіком обирали заклад, в якому будемо народжувати нашу донечку. Це довгоочікувана подія. Але я ні на хвилиночку не засумнівалася у своєму виборі. Адже тут дуже чуйний персонал – лікарі, медсестри. Тут ставляться до тебе, як до рідної людини. Тут вашу крихітку ніхто не скривдить. Тут відчуваєш себе, як вдома. Щиро вдячна за підтримку і поміч, за ласку і доброту людську. Бажаю вам вдячних людей, нехай народжуються здорові дітки», – побажала колективу Галина Мажула з Ковеля, яку разом з маленькою Улянкою цього дня зустрічав чоловік Роман.
Не залишили без подарунків та уваги і старших діток, які навідуватимуться до своїх новонароджених братів і сестричок. Коштом Фонду на території перинатального центру облаштовано сучасний дитячий майданчик з м’яким безпечним покриттям.
Окрім того, цього дня у перинатальному центрі започатковано чудову традицію: з нагоди дитячого свята тут висадили кілька десятків дерев. До слова, на честь народження донечки посадив молоденького клена і лікар перинатального центру Тарас Савка.
«Дуже добре, коли є люди, які допомагають нашим планам та ідеям втілитись в життя. Ми звернулись у Фонд Ігоря Палиці і нам допомогли придбати саджанці дерев. Невдовзі нашу територію прикрашатиме алея сакур, красуватимуться у нас павловнії й інші декоративні дерева», – тішиться Ірина Горавська.

«Щиро дякую Ірині Іванівні за її віддану роботу, тепло і доброту. Дуже добре, що новонароджених діток зустрічають такі руки», – наголошує голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк.
«Діти – це наша висока відповідальність. Дуже часто кажуть, що діти – це наше майбутнє. Насправді діти – це наше теперішнє. Тому не слід забувати, що для того, аби наші діти стали нашим щасливим майбутнім, ми маємо подбати про їхнє щасливе теперішнє, – ділиться думками Олександр Товстенюк. – Так само часто кажуть, що чужих дітей не буває. Звучить гарно, але правда полягає в тому, що чужі діти є. На жаль, є діти недоглянуті, недолюблені, небажані, забуті. Такого не повинно бути. Бо, як сказано у Святому Письмі: «Діти – спадщина Господня, плід утроби – нагорода».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 2 Червня 2020 11:56
народжували тиждень тому, максимально приємні враження! дякую професійному колективу
Мамуля Показати IP 5 Червня 2020 21:27
Народжували в центрі. Умови чудові. Дуже вдячна акушенці Надії Лавринюк. Ви - Людина і лікар з великої літери. Нехай ваше добро і тепло до людей повертається вам сторицею. А от Такі лікарі як наталя нечипорук псують репутацію закладу. З таким ставленням до своєї роботи вам на кромберзі працювати. Задумайтесь може ви не ту професію вибрати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus