USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Творчість, що тече»: у Луцьку провели майстер-клас із fluid art для онкохворих дітей

13 Травня 2021 17:07
У Луцьку відбувся майстер клас із малювання в техніці fluid art для маленьких пацієнтів відділення онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні.

Благодійний захід днями провів волонтер БФ «З Богом у серці» Віталій Паламар.

Під час майстер-класу дітки опановували техніку малювання рідким акрилом, створюючи власні унікальні картини.

Організатори зазначають, що цей вид живопису обрали не випадково, адже техніка fluid art дає можливість проявити фантазію та створити картину, незалежно від навичок малювання та фізичного стану.
«Навіть якщо після виснажливої хімії чи променевої терапії дитячі ручки стають слабкими, цей вид творчості не потребує великих зусиль і доступний кожній дитині. А найголовніше – це найкращий спосіб відволіктись і на якийсь час повністю забути про хворобу, ліки, болісні процедури. Стільки позитивних емоцій, щирого сміху, стільки задоволення, а, найголовніше, – можливість відволіктись і на якийсь час повністю забути про хворобу, ліки, болісні процедури! В цей час ми були вже не в лікарні, а в творчій майстерні», – каже співорганізаторка акції Марія Бадалян.

А ще, виявилось, така творчість однаково зацікавила і наймолодших, і підлітків, і навіть батьків пацієнтів лікарні, які, спостерагали за процесом малювання із великим захопленням і просили влаштувати такий же майстер-клас і для них.

Свої картини діти зможуть залишити на пам’ять, або виставити їх на благодійному аукціоні, який анонсують незабаром.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Анни Стасюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus