USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Музика світла» заради життя: у Луцьку під час благодійного концерту збирали гроші на лікування паралімпійця

17 Жовтня 2021 10:52
У суботу, 16 жовтня, в римо-католицькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла відбувся особливий концерт. Органна музика у виконанні Марка-Єфрема Новаковича та витончене ліричне сопрано Ілони Борщ лунали для тих, хто вирішив долучитися до збору коштів на лікування паралімпійця Петра Жукалюка, який бореться зі страшною недугою – саркомою Юїнга.

Петро – учасник національної збірної команди України з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів із порушенням зору. Він уже тривалий час веде боротьбу з хворобою. І дається вона нелегко.
Оскільки пухлину діагностували пізно, цьогоріч у липні столичні лікарі з Національного інституту раку повідомили, що вона неоперабельна, призначили підтримувальну терапію та відправили хлопця додому. Чекати.

І він направду чекає – одужання і здійснення мрій. Щиро вірить, що все вийде, адже за нього щодня лунає стільки молитов!

А наприкінці вересня, коли Петрові зробили КТ, результати вразили навіть лікарів настільки, що вони вирішили замість підтримувальної терапії продовжити лікування.
Концерт «Музика світла» організував Благодійний фонд «З Богом у серці», який опікується хлопцем.

Ще задовго до початку небайдужі лучани й жителі інших міст вервечкою вишикувалися до скриньок для пожертв, які одразу при вході до собору тримали дівчата з благодійної організації «Карітас-Спес Луцьк парафії св. Петра і Павла».
«Це історія про надзвичайну силу духу й боротьбу. Бо Петро, який має всього чотири відсотки зору, показує нам усім приклад того, що ніколи не можна здаватися, – тамуючи хвилювання, каже засновниця Благодійного фонду «З Богом у серці» Марія Бадалян. – Усупереч усьому він став учасником національної збірної України. Але торік йому було діагностовано саркому Юїнга. За цей час сталося чимало. І цю боротьбу ми проходимо з ним пліч-о-пліч».

На операцію потрібно зібрати 500 тисяч гривень. Сума чимала, але і Петро, і люди, які йому допомагають, щиро вірять у те, що все вдасться.
«Коли лікарі сказали, що хвороба Петра невиліковна, ми… ми почали щиро молитися. І тепер я можу сказати: для Бога немає нічого неможливого. Втішні результати КТ вселяють віру в те, що все може бути гаразд, – додала Марія Бадалян. – Цей сильний хлопець довів, що не варто здаватися навіть тоді, коли всі довкола кажуть, що немає вже сенсу боротися. Та сенс є. Допоки ми боремося, не здаємося, доти Господь з нами. Сьогодні прийшло так багато людей. І це для нас уже маленьке диво. Я щаслива від того, що є багато тих, хто розуміє: добро має бути дієвим. Дякую кожному, хто відгукнувся».
«Грати сьогодні для вас – велика честь для мене, – зізнався Марк-Єфрем Новакович. – Нехай Господь благословить цього хлопця. Хай він переможе хворобу. А ще я дуже хочу, аби музика, яка сьогодні звучатиме, принесла світло у ваші душі».
А далі була неймовірно прониклива музика. І голос Ілони Борщ, який, здавалося, сягав найглибших куточків кожної душі. Присутні у соборі затамувавши подих насолоджувалися концертом та щиро молилися за одужання Петра Жукалюка, який так хоче жити.
Для тих, хто хоче долучитися фінансово, але не зміг потрапити на концерт, нагадуємо реквізити, за якими можна переказати кошти на лікування Петра.

Картка Благодійного фонду «З Богом у серці»: 4246 0010 0224 4295 (працює і для міжнародних переказів із конвертацією у гривні. За потреби вказати ім’я вказуйте назву фонду Z Bogom u serdsi, або ім’я директора фонду – Бадалян Марія/ Badalian Mariia)

Пошук за назвою у Приват24: Платежі -> БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД З БОГОМ У СЕРЦІ

Швидке посилання на переказ для клієнтів будь-якого українського банку: http://bit.ly/3gCzrQy

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus