USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Творця антивірусу McAfee знайшли мертвим у в'язниці

24 Червня 2021 08:43
Програміста і бізнесмена Джона Макафі знайшли мертвим в іспанській в’язниці, де він перебував після арешту за запитом США. За попередніми даними, Макафі наклав на себе руки.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на видання País.

Раніше Національний суд Іспанії схвалив екстрадицію бізнесмена в США, де його звинувачують у несплаті податків. Виступаючи на слуханнях, 75-річний Макафі заявив, що якщо його видадуть Штатам, то він «точно проведе кінець життя у в’язниці».

За даними País, засновник McAfee наклав на себе руки у в’язниці в муніципалітеті Сант-Естеве-Сесровірес (провінція Барселона, автономне співтовариство Каталонія). Тіло Макафі виявили в його камері. Медики намагалися провести реанімацію, але не змогли його врятувати.

Раніше Джон Макафі залишив повідомлення на випадок своєї смерті. Він написав попередження про це у себе в Twitter.

У повідомленні Макафі, опублікованому 15 жовтня 2020 року, сказано, що він не має наміру здійснювати самогубство. Бізнесмен зазначав, що всім задоволений і у нього є друзі. На той момент Макафі вже майже два тижні знаходився у в’язниці.

«Знай, що якщо я повішуся, як (Джеффрі) Епштейн, це буде не моя вина», – писав програміст.
Джон Макафі одним з перших спроєктував антивірусне програмне забезпечення і розробив сканер вірусів.

Прокуратура США стверджує, що бізнесмен не подавав податкові декларації протягом чотирьох років, незважаючи на те, що він заробляв мільйони на консультаційній роботі, виступах і криптовалюті.

У заяві, поданій в жовтні минулого року, стверджувалося, що він приховав більше $ 23 млн доходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus