USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.04

Тигриця Тріша з Луцького зоопарку знайшла нову домівку

9 Листопада 2023 13:18
Улюблениця лучан, тигриця Тріша вже підросла й готова вести самостійне життя поза стінами рідного зоопарку.

Свого часу вся країна спостерігала за долею тигренятка. Маля з’явилося на світ у 2018 році та стало першим поповненням серед тигрів у Луцькому зоопарку. Так сталося, що батьки – амурські тигри Тамерлан та Аіда – не прийняли малечу. Тому працівникам зоопарку довелося всю опіку за маленьким тигренятком взяти на себе, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Тріша – улюблениця. Це перший випадок у Луцькому зоопарку, коли ми вигодували хижака. Мама відмовилася від неї, тому для тигреняти мамами стали чотири працівниці зоопарку. Ми дуже раділи, що нам вдалося її вигодувати, що вона виросла гарною тигрицею», – зазначила директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Небайдужі лучани із хвилюванням слідкували за тим, як дорослішає тигреня. Нині Тріша – доросла тигриця із грайливою вдачею та гарним апетитом. Новою домівкою для неї став Черкаський міський зоологічний парк.

«Колеги з черкаського зоопарку звернулися до нас із пропозицією. У них звільнився вольєр. У них там тигриця прожила 18 років. Вольєр гарний, просторий. Він вуличний. Є також зимове приміщення», – розповіла Людмила Денисенко.
Проводжати Трішу прийшли всі працівники зоопарку, адже за ці роки для них вона стала невід’ємною частинкою життя.

«Прийшли навіть ті працівники, які мали вихідні. Всі прощалися. Бажали їй гарного життя в новому зоопарку. Сам директор приїхав її забрати», – пригадала Людмила Денисенко.

Тріша на новому місці почувається добре, адже в черкаському зоопарку створені всі умови для її комфортного проживання.

«Ми хочемо діяти в інтересах тварини. Там їй буде цікавіше та краще. Вона матиме свій просторий вольєр. Тому вона переїхала до черкаського зоопарку», – наголосила Людмила Денисенко.

Читати ще: Луцький зоопарк скоротив графік роботи

Піклуючись про долю Тріши, працівники звіринцю постійно перебувають на зв’язку з колегами з черкаського зоопарку та цікавляться станом і настроєм тигриці. До слова, тварина має гарний апетит.

Як відзначила директорка Луцького зоопарку, тигрицю довірили черкаському звіринцю не у власність, а на правах оренди: «Хочу сказати лучанам, що тигреня лишається власністю Луцького зоопарку. Поки що вона поїхала на п’ять років на перетримку до Черкаського зоопарку, але в договорі є умова: якщо, не дай Бог, щось трапиться з нашими тиграми, то Тріша повернеться до нас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus