USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Тисяча абонентів: волиняни відмовляються від проводового радіо

12 Січня 2021 22:45
З нового року без дротового радіо в населених пунктах Волині лишилася тисяча абонентів.

Це пов’язано з тим, що в регіонах люди відмовляються від послуги проводового радіо, розповів Суспільному речник ПАТ «Укртелеком» Михайло Шуранов.

«За останні 5 років кількість абонентів, які користувалися проводовим радіо, зменшилася в 5 разів», – розповів Михайло Шуранов. До 2021 року на Волині реєстрували тисячу абонентів. Ця послуга, каже речник, стала збитковою для товариства.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України про припинення сигналу знає. Представниця ради у Волинській області Лілія Бойко каже, що це господарська діяльність між Укртелекомом і телерадіокомпанією. А відповідно до закону Нацради не має права вмішуватися у цю господарську діяльність. «Як альтернативу, – каже Лілія Бойко, – потужне радіомовлення територіальних громад. Якщо буде звернення радіокомпанії до Національної ради, будуть зроблені прорахунки частоти, далі подається заява на конкурс і видається відповідна ліцензія».

На проводовому мовленні «Українське радіо.Луцьк» можна слухати лише в обласному центрі. У Луцьку – 3 300 абонентів, каже продюсер Волинської філії Костянтин Лоцман. У ФМ-діапазоні – по всій Волині радіо для слухачів працює у звичному режимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волинянин Показати IP 12 Січня 2021 23:15
Невже є ще таке радіо
Сергій Показати IP 25 Січня 2021 17:23
Насправді, абоненти не відмовляються з власної волі від послуги. До цього вимушує ставлення Укртелекому, який ігнорує скарги людей і саботував нові підключення. Чи не спроста він заборонив можливість нових підключень?? Це зумисне нищення одного із потужних джерел українського слова у селах! Дуже шкода, що органи влади ігнорують цю проблему!
Олег Показати IP 25 Січня 2021 17:32
і що далі? примусове вмикання 1+1 кожного ранку? я був тривалий час абонентом і стикався прцівниками укртелекому - вони не хотіли ремонтувати вчасно обриви. а хто буде платити за неякісно надану послугу? ось і маєте наслідок!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus