USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисяча для вакцинованих: до програми можуть долучити авіаквитки

23 Листопада 2021 19:15
Міністерство інфраструктури України веде переговори з українськими авіакомпаніями щодо участі у програмі реалізації виплат 1 тис. грн вакцинованим громадянам.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми, звісно ж, підтримуємо цю ідею, і розуміємо, що, найімовірніше, отримувачем цих коштів у результаті буде саме «Укрзалізниця». Водночас ми ведемо діалог з українськими авіакомпаніями, які заздалегідь висловили готовність адаптувати ціну та конкурувати за пасажирів. Наразі вже чотири українські авіаперевізники попередньо готові до реалізації цієї ініціативи», – зазначив він.

Він також повідомив, що інфраструктурні підприємства, такі як «Укрзалізниця» та Міжнародний аеропорт «Бориспіль», беруть участь у робочій групі разом із Міністерством цифрової трансформації та іншими учасниками.

«Наприкінці року ми завжди маємо певне зростання користування пасажирським транспортом. Але наразі, коли розпочалися обмежувальні заходи у зв’язку з посиленням епідемії COVID-19, ми відчуваємо якийсь відтік пасажирів, відповідно, недоотримуємо прибуток. Тому ми, звісно ж, як постраждала в цій частині галузь, дуже сподіваємося, що це нам допоможе», – наголосив він.

За словами Кубракова, ідея залучення у програмі інфраструктурних компаній полягає саме в тому, щоб щеплені українці могли оплатити поїздки Україною – для того, щоб розвивати внутрішній туризм.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 15 листопада заявив, що кожен українець, який отримав дві вакцини проти COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що програма видачі 1 тис. грн вакцинованим громадянам стартує 19 грудня та триватиме до кінця 2022 року, у ній може взяти участь 6 тис. суб’єктів бізнесу. Він уточнив, що кошти буде виплачено на віртуальні платіжні картки через «Дію». На це у 2021 році буде передбачено 3 млрд грн із загального фонду бюджету і стільки ж – на наступний рік із можливістю розширення фінансування. Виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на виділення субсидій. При цьому кошти можна буде витратити на купівлю квитків у кіно, театр, концерт, заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олесь Показати IP 23 Листопада 2021 19:24
Насильна вакцинація . Чому навіть гроші дають ...нерозумію чому .
Анонім до Олесь Показати IP 24 Листопада 2021 16:36
Ні в якому разі не вакцинуйся, тобі вживлять чіп. Просто чекай своєї участі і не скигли потім під киснем.
ооо Показати IP 23 Листопада 2021 20:11
СИР !!!!
Анонім до ооо Показати IP 24 Листопада 2021 16:37
Як для тебе, то тільки салюпа.
123 Показати IP 23 Листопада 2021 21:43
і куди можна полетіти за 1000 грн? з Борисполя у Бориспіль?
Лучанин до 123 Показати IP 24 Листопада 2021 08:03
На перекус в кафешці вистачить
Ау до Лучанин Показати IP 24 Листопада 2021 16:37
Але перекус то вже не квиток на літак...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus