USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тисячі матерів звертаються до Верховної Ради з вимогою припинити «батьківський кіднепінг»

27 Жовтня 2021 21:14
Четвертого листопада 2021 року група народних депутатів України від партії «ЗА Майбутнє» зареєструє законопроєкт, на який, без перебільшення, сльозами своїх дітей моляться тисячі матерів – жертв «батьківського кіднепінгу».

Про це повідомила лідерка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Ірина Суслова.

«Описати словами біль матері, у якої викрали найцінніше в житті – рідну дитину, неможливо. Цей біль та відчай можна лише відчути: серцем, кожною нервовою клітиною, душею! Це страшне лихо, якого не побажаєш навіть заклятому ворогу! І я дуже сподіваюся, що стражданням тисяч українських жінок, у яких колишні чоловіки викрали донечок або синочків, уже в листопаді цього року покладуть край народні депутати України, адже вони теж є батьками!» – каже Ірина Суслова.

Масштаби викрадення дітей одним із батьків лякають! По допомогу до Жіночого руху «ЗА Майбутнє» звертаються сотні жінок, у яких горе-чоловіки вкрали найдорожче – рідну дитину, безкарно нехтуючи судовими рішеннями про місце проживання спільних дітей після розлучення разом із матерями. Ірина Суслова розповіла чергову історію киянки Олени Степанової та її восьмирічної доньки Софії.

«Колишнього чоловіка Олени звуть Ігор Дубас. Подружжя розлучилося 2016 року, адже на третій рік після весілля чоловік почав зловживати алкоголем, вживати (як сам зізнався Олені після розлучення) наркотики, працювати не мав бажання. А ще із завидною регулярністю хмільний чолов’яга на очах дитини почав бити дружину. Після розлучення Дубас вирішив помститися жінці та здійснив кілька спроб викрадення доньки, незважаючи на рішення суду, за яким Софійка мала проживати разом із матір’ю. 1 грудня 2016 року він зустрів на вулиці Олену із Софійкою, які вийшли по воду, різко схопив дівчинку на руки та намагався втекти. Олена спробувала зателефонувати в поліцію. Тоді Ігор силою відібрав і викинув телефон, розірвавши на Олені куртку, пригрозив, «що далі буде...», і втік. За кілька місяців, у жовтні 2017-го, Дубас здійснив другу спробу викрадення. Але цього разу, за словами Олени, уже за безпосередньої участі «славнозвісного» Олександра Швеця, який, судячи з численних публікацій у ЗМІ, налагодив прибутковий бізнес, консультуючи чоловіків із питань безкарного викрадення дітей у колишніх дружин. Проте і цей напад вдалося відбити. Урешті-решт останній інцидент стався 14 серпня 2019 року, на Спаса! На очах десятків сусідів та інших дітей біля дому на Олену з дитиною чоловік напав в оточенні дев’ятьох товаришів-«відморозків». Ігор повалив жінку з дитиною на асфальт, почав бити Олену, намагаючись вирвати з рук налякану до напівсмерті Софійку. А бойовики з його «силового супроводу» тим часом заливали сусідам, які намагалися зупинити насильство, очі сльозогінним газом», – розповіла Ірина Суслова.

Вона додала, що поліція порушила кримінальне провадження за дуже «смішною» в цьому випадку статтею «Нанесення легких тілесних ушкоджень». Натомість фактичне слідство так і не розпочиналося. Батька-викрадача та його посібників навіть не намагалися розшукувати. На численні запити Олена отримувала відписки, а нещодавно в прокуратурі порадили жінці не хвилюватися та висловили надію, що її колишній чоловік обов’язково зміниться на краще. Дійшла Олена і до омбудсмена, але, на жаль, її можливості також виявилися обмеженими.

Ігор Дубас не дає спокою Олені та Софійці донині. Нещодавно чоловік знову з’явився на порозі їхнього життя з рішенням суду про його право на побачення із донькою. І щоразу, двічі на тиждень, усе повторюється: погрози та образи в обличчя Олени, нервові зриви у Софії та зухвала посмішка на обличчі тирана.

Жіночий рух «ЗА Майбутнє» закликає народних депутатів України врешті-решт покласти край цьому дуже небезпечному явищу в Україні. Натомість разом із народними депутатами від партії «ЗА Майбутнє» звертаємося до Національної поліції України та Генеральної прокуратури України з вимогою повідомити про перебіг розслідування кримінального провадження, де фігурує Ігор Дубас. Ми вимагаємо також пояснити, чому майже за 6 років слідства правоохоронці не оголосили Ігоря Дубаса в розшук та не вручили підозру про скоєння злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 27 Жовтня 2021 21:43
Аналогічна кількість звернень могла б бути і від батьків, щодо "материнського кіднепінгу". Самі мамаші дуже часто маніпулюють дитиною, що б насолити колишньому чоловіку. І мамашам на дитину насс*ти, їм головне свої інстинкти задовільнити.
Ян до 123 Показати IP 27 Жовтня 2021 22:22
Видно що трапили в твоє ,,чуле місце,, ні ?
123 до Ян Показати IP 27 Жовтня 2021 22:53
Раз ти так раптово обізвалась, то я попав саме в твоє "чуле місце", як ти кажеш. Хахаха, навіть не сумніваюсь в тому.
Дідо Показати IP 28 Жовтня 2021 00:28
"Нещодавно чоловік знову з’явився на порозі їхнього життя з рішенням суду про його право на побачення із донькою." - тобто незважаюци на ухвалу суду жінка все одно перешкоджає чоловіку бачити свою дитину? Чоловікам права! Особливо на право побачити на що колишня дружина спускає аліменти, а то дитина голодна а дама в нових цяцьках і з новим хахалем за ті гроші в барі гуде!
Сашко Показати IP 2 Січня 2022 09:36
Як і завжди пісня та сама: " пив, бив й т.д." Доки у судах будуть чути тільки жінок, а жінки будуть дітей використовувати як матеріал, щоб " насолити" колишньому ..... багатьом батькам, тільки і залишається свою ( не чужу!) якось побачити.
Сашко Показати IP 2 Січня 2022 09:43
Таке " зухвале" поводження батька))) Прийшов " з рішенням суду...на побачення із донькою" Тобто цій " мамці" батько заважає тим, що хоче бачити свою дитину??? За це потрібно ( зі слів цієї мамці та жінок)- батько саджати за грати???? Европа, закони......по українські .....(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus