USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Захист і безпека: у Луцьку жінок безплатно навчатимуть самооборони

4 Лютого 2021 15:35
Волинянок будуть навчати самообороні. Жіночий рух партії «ЗА Майбутнє» став ініціатором створення загальноукраїнського проекту, в рамках якого жінок навчатимуть, як захиститися від нападу.

Луцьк став дванадцятим містом, у якому стартували безкоштовні курси самооборони, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанка Мая обожнює рух, здоровий спосіб життя та айкідо. Жінка п’ять років займається цим видом спорту і вже має червоний пояс. Важко повірити, але Мая незабаром святкуватиме 60-річний ювілей.

На її думку, жінка повинна вміти себе захистити та бути фізично витривалою. Тож організацію курсів самооборони у Луцьку вважає хорошим бонусом для жінок.

«Луїза Хей в 62 роки заснувала групу із самозахисту. У свої 49 я взяла це до уваги. Мені скоро 60, – каже жінка. – Самооборона – це дуже важливо, і я рада, що в Луцьку буде така група».
Навчати жінок самообороні буде Ігор Веремій. Техніку рукопашного бою він відточує протягом сорока років, а починав свій спортивний шлях із дзюдо. Спеціально розробив унікальний курс самооборони, де зібрав найефективніші техніки з різних видів бойових мистецтв. Його мрія – аби курс став основою спортивного життя не лише лучан, а й усіх українців.
«Люди різного віку, люди різної фізичної готовності можуть відпрацьовувати ці навички, – стверджує майстер спорту з рукопашного бою Ігор Веремій. – В основі всього покладено колоподібні рухи. Вони відпрацьовуються легко у побуті. Одна з моїх мрій – щоби вся Україна просиналась, як в Китаї, о п’ятій ранку, і займалась цією методикою».

Ініціаторами створенння курсів самооборони для жінок став жіночий десант партії «ЗА Майбутнє» на чолі з Іриною Сусловою. Проект загальноукраїнський. Команда однодумців працювала над тим, аби жінка стала сильною та почувалася впевненою. А найкраще цього досягти можна оволодівши технікою рукопашного бою.

«Коли ми запустили наш перший жіночий десант в Києві, то зрозуміли, що він користується шаленою популярністю, що величезна кількість жінок готова прийти і долучитися, тому що і тренери, і зал у нас безкоштовні. І є люди, які готові долучитися», – зауважує лідерка жіночого руху «ЗА Майбутнє» Ірина Суслова.
«Ми будемо займатися двічі на тиждень: у понеділок і середу о 19:15 у спорткомплексі «Колос», – додає координаторка жіночого руху «ЗА Майбутнє» на Волині Ольга Максимяк. – Я дуже дякую директору школи вищої професійної спортивної майстерності Андрію Авраменку, що він пішов нам назустріч і допоміг».

Луцьк став дванадцятим містом в Україні, де тренуватиметься жіночий десант. Такі курси самооборони для жінок – не лише можливість навчитися бойовим прийомам, а й нагода поспілкуватися та обмінятися думками й з користю провести час. Тож команда жіночого руху «ЗА Майбутнє» запрошує всіх жінок вже на наступне тренування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus