USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На нові фестивалі у 2017 році просять понад два мільйони

22 Листопада 2016 18:00
Нові фестивалі та конкурс зі створення Гімну Луцька: на нову програму культурних заходів у Луцьку у 2017 році просять понад два мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 листопада.

Як повідомила начальник управління освіти Тетяна Гнатів, у рамках програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у Луцьку на 2017 рік планують передбачити 2,38 мільйона гривень. На запитання членів комісії про причину значного підвищення витрат порівняно з цьогорічною програмою, вона відповіла, що наступного року планують організувати більшу кількість заходів. Так, запланували масштабний літературно-мистецький форум – міжнародний літературний фестиваль «MERIDIAN LUTSK», на який передбачають 280 тисяч гривень. Заходи стартують у лютому, а в жовтні очікують фінал. У заході братимуть участь митці з України, Польщі, Білорусі, Чехії, Литви, Латвії, Ізраїлю, Естонії.

Іншим масштабним фестивалем буде Міжнародний дитячий фестиваль народного та сучасного танцю і музики «Діти світу», ініціатором якого є Палац культури міста Луцька. На його проведення запланували 200 тисяч гривень. Також запланували проведення всеукраїнського фестивалю анімації «Задзеркалля» (38 тисяч), фестивалю «Медовий Спас» (20 тисяч), міжнародного пленеру «Солом’яне диво» (100 тисяч), музичного фестивалю фортепіанної музики «Шопенівська весна» (50 тисяч), інтеркультурного фестивалю (150 тисяч).

Голова комісії Павло Данильчук запитав, навіщо у місті проводитимуть інтеркультурний фестиваль. Посадовець відповіла, що під час фестивалю Луцьк презентуватимуть як мультикультурне місто у рамках програми Ради Європи «Інтеркультурні міста». До фестивалю долучаться національно-культурні товариства.

Окрім цього, зауваження депутатів виникали до конкурсу на створення гімну міста Луцька, на який передбачено 50 тисяч гривень. Тетяна Гнатів пояснила, що за ці кошти планують зробити професійний запис Гімну та презентувати його.

Член комісії Олександр Кравченко зауважив, що хотів би побачити порівняння фінансування заходів, які відбувалися цьогоріч та заходів, які передбачені у програмі на 2017 рік перед тим, як ухвалювати рішення. Отже, депутатам пообіцяли надати відповідну інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus