USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Берестечку скасували богослужіння через загрозу захоплення храму

28 Січня 2019 09:29
У Берестечку зачинили для вірян Свято-Троїцький собор.

На дверях з'явилося оголошення, мовляв, "у зв'язку із загрозою силового захоплення храму скасовується богослужіння".

Про це у Facebook повідомив речник УПЦ (МП) Олег Точинський.

14 січня Берестечку відбулися збори парафії, учасники яких одноголосно підтримали перехід Святотроїцького собору у Православну церкву України. Проте згодом Олег Точинський повідомив, що релігійна громада УПЦ (МП) міста Берестечка таки залишилася там, де і була.

Крім Берестечка, зі слів Олега Точинського, поки залишаються в УПЦ (МП) Скобелка, Кутрів, Садів та Коршів.

Також, з його слів, в інших населених пунктах ситуація напружена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Лана Показати IP 28 Січня 2019 09:41
Берестечко це там, де полягли тисячі наших українських козаків за волю України існує російська церква, це сором і ганьба. Тим більше, що канонічною, тобто законною (об'єднаною) зробили Православну церкву України. Віряни, вся влада в народу, тобто у ваших руках. Збирайте підписи і переходьте.
Абвг до Лана Показати IP 28 Січня 2019 10:36
А причем тут русская церковь, если они с поляками воевали, а не с русскими? Пишите абсурд.
Анонім до Абвг Показати IP 28 Січня 2019 12:11
Тупість людей зашкалює.До чого тут Росія?
Вчитель до Лана Показати IP 28 Січня 2019 10:56
Берестечко-це там, де турки зрадили українських козаків. Тому стільки козаків і полягло. А зараз ПЦУ добровільно лягла під Туреччину. Наш народ не робить висновків з історії
Всезнайко Показати IP 28 Січня 2019 09:55
не російська церква, а УПЦ.
Теремно Показати IP 28 Січня 2019 09:56
Храм споруджено за народні кошти і не священик є його власником. Хай затямлять це собі попи РПЦ. На козацькій землі має бути козацька (українська) церква.
111 до Теремно Показати IP 28 Січня 2019 12:24
Як ти будеш собі жопу рвати, коли МП догадаються так само свої масовки звозити під храми під виглядом прихожан, які там не приписані, не записані, можливо ніколи не були і вимагати переходу церкви на бік МП?
Лані Показати IP 28 Січня 2019 10:12
Ви з Берестечка? Якщо ні, то залиште свої коментарі при собі. Особливо, якщо не знаєте ситуації.
Мирянин Показати IP 28 Січня 2019 10:44
Тепер позиція РПЦ буде одна: сіяти безлад і протистояння між православними в Україні. Така інструкція Москви.Відходить ласий шматочок від Кирила.
Наталія Показати IP 28 Січня 2019 11:00
Ті люди , що ходили до Української Православної Церкви, добровільно до політичної організації ПЦУ не підуть.Підписують петиції жителі селища, що не входять до церковної громади. Вони як не ходили до церкви так і ходити не будуть, якої конфесії вона б не належала. Не повторюйте тупо, що церква російська. Церква - Божа. Єдина, соборна і апостольська! Ходять молитися люди, що навіть не вміють розмовляти російською. Ніколи не чула від священників та ієрархів УПЦ (МП) ніяких політичних заяв. З протилежної стороні вони лунають постійно. Але казав Господь, що як мене гнали, так і вас гнати будуть! 17 Це Я вам заповідую, щоб любили один одного ви! 18 Коли вас світ ненавидить, знайте, що Мене він зненавидів перше, як вас. 19 Коли б ви зо світу були, то своє світ любив би. А що ви не зо світу, але Я вас зо світу обрав, тому світ вас ненавидить. 20 Пригадайте те слово, яке Я вам сказав: Раб не більший за пана свого. Як Мене переслідували, то й вас переслідувати будуть; як слово Моє зберігали, берегтимуть і ваше. 21 Але все це робитимуть вам за Ім'я Моє, бо не знають Того, хто послав Мене. От вже і женуть!
Анонім до Наталія Показати IP 28 Січня 2019 11:20
Це у Раші- Раб Божий, а в усьому світі - дитя Боже.Це в московських церквах переховували Гіркіна, Це московські попи не хотіли відспівувати українських солдатів, вбитих російськими загарбниками.
Наталія до Анонім Показати IP 28 Січня 2019 12:02
Неправда! Знов повторююте чужу брехню! Своїх прихожан , хрещених в УПЦ відспівували. Хрещених в інших церквах - ні. Зе загальне правило - канон. Тому і церква - канонічна, що діє згідно канонів та їх не переступає. Де хрестився - там і благословився!
Анонім до Наталія Показати IP 28 Січня 2019 12:17
Як хлопець 1991 року народження або ранішого року народження міг бути хрещеним в якійсь іншій церкві?
Олександр Показати IP 28 Січня 2019 11:16
Нема козацьких церков, як і російських чи українських - всі церкви Божі. Думаю, що Йому там на небі наші націоналізми (чи то українські, чи то російські, чи якісь інші) геть неприємні. Смішно читати, як дехто пише, що Бог Україну благословляє якось особливо у порівнянні з іншими. А ті, що так вболівають за "українську церкву", скільки з вас у неї ходить регулярно? Вона вам потрібна для спасіння душі чи для чогось іншого?
Григорій Показати IP 28 Січня 2019 11:38
Звичайно, поприбігали люди, які НІКОЛИ в церкву не ходили, і ходити не будуть.Багато хто "під мухою". Настоятель правильно казав - визнають цю церкву інші праволславні церкви - перейдемо усі разом. Але ж в нас не народ, а збіговисько - ті самі, що настоятелю руки цілували, вчора лізли рачки цілувати руки іншому священику, який службу проводив на сходах.
вуйко до Олександра Показати IP 28 Січня 2019 11:39
Хай і підписують як є - Російська православна церква в Україні. Нема чого називатися УПЦ.
Корiнний лучанин до вуйко до Олександра Показати IP 28 Січня 2019 20:56
Тодi пцу хай пiдписуеться- стамбульская.
аноніму Показати IP 28 Січня 2019 11:51
А Ви в собор ходили??!!!! Ви чули хоч один раз нехороше слови проти України??!!! Кожногог разу моляться за державу, за Українську армію, збирали гроші на допомогу пораненим і т. д. А що Кирила поминають - то, щоб ви знали, його і в ПЦУ поминати будуть, як главу однієї з православних церков. Усіх іх в службах згадують. Отак-то.
лана Показати IP 28 Січня 2019 12:41
В росії українських церков немає, а чому в Україні вони мають бути?
2 до лана Показати IP 28 Січня 2019 13:11
Можливо тому, що вони ходять в канонічну церкву?
Дайте відповідь Показати IP 28 Січня 2019 13:38
Скажіть одне: чому жодна з православних церков досі не визнала ПЦУ? Чому? Хто відповість?
Прошу Показати IP 28 Січня 2019 14:21
Та не мінусуйте, коли відповісти нічого, а відповідь дайте.
Лана Показати IP 28 Січня 2019 14:31
По коментарях бачу, що навіть тут на Західній Україні є вороги, які рідну матір (тобто Україну) продали б за російську церкву. І при тому, що іде російсько-українська війна, на яку благословив Кирило. Нема у цих людішках гідності і патріотизму, як жаль!
Лані Показати IP 28 Січня 2019 16:27
Реалії нашої країни - якщо людина має власну думку, яка відрізняється від офіційної зомбопропоганди, вона стає ворогом для натовпу. На рахунок Кирила - це ще питання, хто благословив. І хто гроші заробляє. Може, Порошенко, все -таки?
Священик Показати IP 29 Січня 2019 10:22
Знаєте Лані, це не реалії....це абсурд. Злочини цієї п'ятої колони, яка називається РПЦ в Україні можна перераховувати дуже довго, біда у тому, що ви не бачите очевидного. Я не є особливим прихильником ПЦУ, але чисто з громадянської позиції не варто, щоб гроші ішли до Москви, нехай вже краще у Константинополь. І казати, зараз, що РПЦ в Україні не підконтрольна Москві, це всеодно, як казати, що на Донбасі немає російського вторгнення.А щодо питання визнання ПЦУ помісними церквами варто сказати, що це процес довгий, але він вже йде. Про можливість такого визнання уже заявили Елладська, Кіпрська та Болгарська, думаю навесні матимемо новини також із Грузії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus