USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Білорусі готують загін для війни в Україні, – ЦНС

16 Квітня 2024 10:54
У Білорусі інструктори російської приватної військової компанії «Вагнер» готують спецпризначенців для проведення диверсій на території України.

Про це пише Центр національного спротиву з посиланням на білоруське підпілля.

«Восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у Білорусі. Тут пройшов бойове злагодження загін спецпризначення «Граніт», – йдеться у повідомленні.

За їхніми даними, головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України. «Вагнерівці» навчають їх інженерної та вогнепальної підготовки та тактичної медицини.

Читати ще: Росія створила нове угрупування військ. Що про нього відомо

Зазначається, що основним озброєнням таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова.

У січні цього року Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило про формування чергового загону спецпризначення, створеного на базі військової частини 5448.

Заявлялося, що він має займатися боротьбою з незаконними збройними формуваннями та диверсійно-розвідувальними групами, допомагати оперативникам під час затримань та посилювати охорону кордону.

Водночас міністр внутрішніх справ Білорусі Іван Кубраков заявив, що «Граніт» працюватиме на території Мінська. «Цей підрозділ, він був необхідний, тому що в міських умовах у нашій столиці необхідно виконувати спеціальні завдання», – казав він.

Читати ще: Російський наступ може стати серйозною проблемою для ЗСУ, – ISW

«Граніт» – десятий загін спецназу в Білорусі, також відомо про «Торнадо», «Рись», «Беркут», «Шторм», «Тайфун», «Буран», «Циклон», «Смерч» та «Честь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus