USD 39.52 39.80
  • USD 39.52 39.80
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Білорусі, крім МіГів і «Кинджалів», помітили багато російських наметів з військовими

5 Листопада 2022 08:29
На полігонах Білорусі, крім російських літаків МіГ-31К і контейнерів, де можуть зберігатися ракети «Кинджал», з’явилися намети з російськими військовими.

Про це повідомляє Радыё Свабода з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Зокрема, велику кількість військових наметів і техніки видно на 230-му загальновійськовому полігоні «Обуз-Лісновський» під Барановичами (Брестська область). Знімки зроблені 31 жовтня, але, за даними видання, військові та техніка почали прибувати на полігон після 16 жовтня.

Читати ще: Навчання росіян проводять в Білорусі через брак інструкторів і обладнання

На знімку видно два наметових табори. Розміри більшого – 150×220 метрів (більше двох футбольних полів – ред.). Поруч із ним ще одне наметове містечко – 90×90 метрів.

Зазначається, що загалом туди доставили щонайменше 150 наметів. Біля них близько 200 одиниць військової техніки, переважно вантажівки.

На північ від табору розташований польовий госпіталь розміром 100 на 80 метрів – це як футбольне поле.

У найпівнічнішій частині навчального центру можна побачити щонайменше 40 наметів загальною площею 100 на 60 метрів.

Ще один наметовий табір розміром 50 на 160 метрів – там щонайменше 35 військових наметів – помітили на військовому полігоні «Рєпіща» під Осиповичами (Могильовська область).

Поруч розташована стоянка для техніки (150 на 150 метрів), а на ній вантажівки і кілька машин, схожих на гаубиці.
На північ від полігону розташована станція Верейці, на ній стоїть потяг, з якого вивантажують техніку. Частина техніки вже стоїть на дорозі в бік полігону.

Супутникові знімки полігону «Ласвіда» під Вітебськом свідчать, що намети там почали з’являтися після 11 жовтня, пізніше прибула перша техніка – і табір став розростатися.

Читати ще: Якщо Росія вирішить напасти з Білорусі, на підготовку потрібно 2-3 місяці

Раніше норвезьке видання Faktisk опублікувало супутникові знімки аеродрому в «Мачулищах», які компанія Planet Labs зробила 18 і 31 жовтня о 10:41 (за київським часом). На знімках видно, що в Мачулищах продовжують перебувати три МіГ-31К ВКС РФ, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 «Кинджал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 5 Листопада 2022 12:04
Це вже не Білорусь а організми "брати білорусо-буряти "
васько бялоруський до Українка Показати IP 5 Листопада 2022 18:10
так це бялорусы готовятся побить украину зразу як вода замерзне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus