USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Білорусі посилилися авіатренування і навчання з висадки десанту

9 Липня 2022 09:53
У Білорусі спостерігається збільшення числа авіатренувань відразу на п’яти військових аеродромах (у Барановичах, Мачулищах, Ліді, Лунинці і Бобруйську).

Як повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн», останнім часом фіксуються випадки тренувань і поза спеціально відведених місць.

«У Барановичах пілоти винищувачів тренують злети з бойовим оснащенням, різкий старт і швидкий набір висоти. Починаючи з 16 червня, на аеродромі періодично відбувається тренувальна висадка десанту з вертольота Мі-8 ВПС Білорусі. Зазвичай такі тренування проходять кілька разів на рік, але за три тижні вже перевищена їхня річна норма», – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що в Барановичі прибуло близько 20 пілотів з РФ. Експерти відзначають певний зв’язок між приїздами російських військових і збільшенням числа авіатренувань. І додають, що російські військові знову почали приїжджати до Білорусі на звичайних пасажирських потягах.

Читати ще: Росія готується до масштабного наступу, – ISW

У моніторинговій групі розповіли про ще одні нетипові навчання – часту висадку десанту, зокрема в Мачулищах. Також з 6 липня двічі пройшли тренування з десантування над аеродромом в Бобруйську.

«Вперше були проведені навчання з висадки десанту в Єльському районі, між Єльському і д. Движки. Висадка проходила в найвищій точці місцевості, в 3-4 підходи по 9 осіб. Також, як і в Барановичах, десантувалися з вертольота Мі-8 ВПС Білорусі, який після цього полетів у бік Мозиря», – пише «Беларускі Гаюн».

Відновлення тренувальних польотів фіксується також у Лунинці та Ліді.

«В останньому місті помічені вкрай низькі, просто над дахами будинків, польоти літака Л-39, на якому зазвичай тренують новачків», – сказано в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Липня 2022 13:45
збираються перелетіти болота?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus