USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Білорусі проводять мобілізацію і не випускають з країни чоловіків: експерт оцінив небезпеку для України

11 Грудня 2022 11:55
Росія в Білорусі фактично проводить певну форму мобілізації, в межах якої чоловіки повинні стати на військовий облік, а їхньому виїзду з країни всіляко намагаються завадити.

Про це розповів полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант, повідомляє «Еспресо».

«Кремль фактично проводить певну форму мобілізації або передмобілізаційну підготовку в Білорусі. Зараз там контролюють кожного. Всі чоловіки повинні стати на облік, і кожного, хто намагається покинути країну, намагаються зупинити», – повідомив Грант.

За його оцінками, окупанти не зможуть створити угруповання військ, необхідне для повторного нападу на Україну з Білорусі.

«У Білорусі немає стільки охочих людей. Багато росіян, які поїхали на фронт, не є загартованими в боях, це новачки. Все, що вони можуть привезти з Росії, – це ще більше мобілізованих. Тобто буде ще одна битва, коли проти України просто кидають гарматне м’ясо. Я не бачу перспектив скоординованої великої битви», – розповів військовий експерт.

Він також звернув увагу на те, що Білорусь відправляла до Росії військове обладнання та боєприпаси, які навряд чи повернуться. Вже багато чого з цього використано та знищено у війні проти України.

«Логістичний простір за спиною білорусів є слабким, і не факт, що саме цей логістичний простір дасть їм необхідну потугу», – додав полковник.

Водночас він зазначив, що окупанти таки можуть атакувати Україну, «і це буде проблемою для ЗСУ через чисельність війська».

«Місця, через які вони можуть атакувати, досить вузькі й можуть бути добре захищені. У Києві набагато більше людей, які побували в бою, і на відміну від білорусів, це буде не перша битва. Такий розклад може бути проблемою, але це проблема кількості, а не якості. Хоча і кількість, як ми знаємо, має свою силу», – розповів Грант.

Раніше в Білорусі стартували заняття з бойової підготовки збройних сил у межах нового призову в кількості близько 10 тис. осіб. За словами тамтешньої опозиції, це ще не свідчить, що білоруси вступлять у війну проти України, проте є певним «дзвіночком».

За словами очільника ГУР Міноборони України Кирила Буданова, заяви про «повторний наступ з Білорусі» є інформаційною спецоперацією Росії, щоб створити ілюзію повторної загрози та відтягнути ЗСУ з лінії фронту на кордон з РБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 11 Грудня 2022 14:50
рух з півночі - це лише питання часу.
ОДІН. Показати IP 11 Грудня 2022 15:17
А ЩО В УКРАЇНІ ВИПУСКАЮТЬ?
володимир. до ОДІН. Показати IP 11 Грудня 2022 15:47
Проснися, у нас війна іде.
Анонім до володимир. Показати IP 11 Грудня 2022 16:48
Бачу по коментарах, що цьому одіну часто сеча в голову б*є.
ОДІН. Показати IP 11 Грудня 2022 17:55
А ЧОМУ такі злі сьогодні НЕДІЛЯ.ВІЙНУ НІХТО НЕ ОБ'ЯВЛЯВ,ТОМУ І ПЕРЕСУВАННЯ МАЄ БУТИ ВІЛЬНИМ.ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА СТАТТІ КОНСТИТУЦІЇ 19 Ї 20 ТАМ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО....
Володимир, до ОДІН. Показати IP 11 Грудня 2022 19:00
Хочеться втекти з України тобі, а воюють нехай інші?
Іра до ОДІН. Показати IP 12 Грудня 2022 08:48
Якщо є напад на територію країни, агресія з метою захоплення частини території чи цілої країни, то логічна мобілізація. За конституцією усі чоловіки віком від 18 до 60 років є військовозобв'язаними. Цікаво куди вам зараз кортить виїхати, коли треба працювати на перемогу як на фронті, так і в тилу. Щодо Європи, то допомогу для біженців дають мамам з дітьми та людям з інвалідністю, та це ще треба правильно оформити. Так що вам халяви там не буде!
Анонім до Іра Показати IP 12 Грудня 2022 15:53
Як на рахунок "чоловіків" яких спокійно випустили за кордон "патріоти" з військомату та системи шлях. І в конституції не казано статі(чоловік/жінка) а громадяни мають ставати на захист. Наприклад як в Ізраїлі служать всі!!
ВІРУС Показати IP 11 Грудня 2022 18:16
ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ПРОХОДИ НА КОРДОНІ,ЩОБ БІЛОРУСИ ВТІКАЛИ ДО НАС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus