USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Київ чи Волинь: Арестович повідомив, що РФ серйозно розглядає можливість вторгнення з Білорусі

22 Листопада 2022 08:19
Російське командування у своїх планах розглядає можливість нового наступу із Білорусі на територію України.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, передає ТСН.

«Один варіант – на Київ, другий варіант, умовно кажучи, Волинь. Вони розглядають серйозно, прикидають таку можливість», – зазначив Арестович.

За його словами, більшість російських мобілізованих, які тренуються у Білорусі, готуються для відправлення на Донбас, а не на північний напрямок. РФ використовує Білорусь як полігон, адже, за словами радника ОП, там ще з радянських часів є необхідна для цього інфраструктура.

Читати ще: РФ і Білорусь можуть використати «союзні війська» на Волинському напрямку, – Генштаб

«Щодо білоруської армії – я скептично ставлюся до можливості її участі (у війні проти України, – ред.), тому що вони послали меседж, що не хочуть брати участь. Якщо вони не взяли участь на початку війни, коли всі вірили, що Україна програє, то в ситуації, коли всі розуміють, що Росія програла, приєднуватися було б абсолютною дурницею», – певен радник Офісу Президента.
На його думку, Путін зараз намагатиметься вивести кадрові боєздатні частини з України для перегрупування, замінивши їх мобілізованими та «вагнерівцями». Професійну армія, яку врятують від розгрому, можуть кинути на інший напрямок, зокрема і на північний – з Білорусі. Але для цього, за словами Арестовича, потрібно багато часу.

Новий напад з Білорусі: шантаж РФ чи реальна загроза

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв не виключив можливості повторного наступу російської окупаційної армії на Київ. Проте він пояснив, що для формування таких сил армії ворога потрібен час.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич розповів, що президент Росії Володимир Путін тримає напруження біля кордону України з Білоруссю, щоб відтягувати з фронту резерви ЗСУ.

Військовий експерт Олег Жданов, своєю чергою, зазначив, що загрози наступу на Київ він наразі не бачить.

На тлі чуток про новий наступ Україна підірвала деякі мости на кордоні з Білоруссю.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін припустив, що Путін може готувати наступ на Рівненську АЕС з території Білорусі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сова Показати IP 22 Листопада 2022 12:02
Цього пришелепкуватого ще хтось слухає?
Українець Показати IP 22 Листопада 2022 12:41
дід Панас Арестович за казки уже має звання полковник наступне, звання генерал. Що робиться в конторі президента?
Петро Показати IP 22 Листопада 2022 13:20
передруковує брехню цього піздабола. А Фейгін живе в Штатах, і теж бреше звідти, як червива собака.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2022 15:01
можуть піти, мобіків зараз трохи підучать, і коли підмерзне і підсохне можуть полізти з усіх можливих напрямків, зброї у них вистачає, купу гарматного м'яса забезпечить 70 -ти відсоткова підтримка пуйла жителями недоросії. Як би цього не хотілося, проте Волинь, можливо, доведеться захищати. Зрозуміло, що сцикуни, які зараз заперечують можливість вторгнення з Білорусі виберуть втечу.
Ира до Анонім Показати IP 23 Листопада 2022 14:05
Абсолютно адекватный комментарий. Нужно быть готовым ко всему. Никто не думал, что вообще такая война возможна- сколько боли, смертей и потрясений как следствие, на мировом уровне. Никогда не знаешь,что тебя ждёт завтра...увы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus