USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Білорусі примусово ліквідовують десятки громадських організацій

23 Липня 2021 19:04
За вказівкою Міністерства юстиції Білорусі в країні ліквідовують десятки організацій різного спрямування, цей список може розширитися.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна» та білоруська служба «Радіо Свобода», пише Європейська правда.

Про масову ліквідацію громадських об’єднань стало відомо 23 липня. Заява Лукашенка, що натякнула на закриття організацій, з’явилася 22 липня під час засідання Ради міністрів.

«Уряд і МЗС побігли за демократією і постворювали у нас... і ми отримали під дві тисячі на невелику країну неурядових, некомерційних організацій, бандитів та іноземних агентів... Зараз озирнулися – це ж шкода для держави! Триває зачистка. Ви думаєте, це просто? Там вже тисячі людей працюють, наших людей, в основному з промитими за чужі гроші мізками», – цитує його державне інформагентство БЕЛТА.

Організації, про ліквідацію яких стало відомо, працюють у різних сферах – правозахист, освіта, захист довкілля, співпраця з європейськими проєктами, мистецтво, література, соціальні й гендерні питання. Список «Вясни» налічує понад 40 організацій, «Радіо Свобода» наводить перелік з вже понад 50.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К. лучанин Показати IP 23 Липня 2021 21:16
Це добре. Зачістка як в 39. Всіх несогласних в лагеря.
Євросоюз Показати IP 23 Липня 2021 21:22
Добре зробила влада Білорусі. Навіщо поряд тримати утримувану з-за кордону п'яту колону, яка при нагоді ножа в спину встромить.
Соросятко Показати IP 23 Липня 2021 21:30
Україна має всіх прийняти. Білоруська еліта покращить українську.
Пиняход до Соросятко Показати IP 24 Липня 2021 23:48
Яка там еліта в Білорусі? Ручна, фсбшна, або зашугана... Що вона може покращити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus