USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Білорусі затримали членів Координаційної ради опозиції

24 Серпня 2020 14:35
У Білорусі в понеділок, 24 серпня, співробітники ОМОН затримали членів президії Координаційної ради опозиції Ольгу Ковалькову та Сергія Дилевського. Про це повідомив телеканал Belsat. У пресслужбі Координаційної ради цю інформацію підтвердили, але подробиць затримання не повідомили, пише DW.

Згодом на сторінці Ковалькової у Facebook з’явилося повідомлення, що опозиціонери були затримані на прохідній Мінського тракторного заводу (МТЗ). Їх звинуватили в організації несанкціонованого масового заходу.

Дилевський є представником страйкому МТЗ, а Ковалькова – довіреною особою кандидатки в президенти країни Світлани Тихановської. До президії Координаційної ради також входять лауреатка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, соратниця Світлани Тихановської, голова виборчого штабу ексбанкіра Віктора Бабарика Марія Колеснікова, юрист Максим Знак, міжнародна медіаторка Лілія Власова та Павло Латушко – ексдиректор Купаловського театру, звільнений з посади за симпатії до білоруській опозиції.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців. 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями. У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Серпня 2020 16:09
правильно.. зачищати країну від грантоїдів і шісток амерських

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus