USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У білоруських військових частинах офіцерський склад замінили росіянами, – доброволець

8 Лютого 2023 16:41
У війні Росії проти України Лукашенко повністю підтримує дії Росії. Однак попри це багато білорусів внутрішньо підтримують Україну.

Як пише 24 канал, про це розповів білоруський громадський діяч, лідер організації «Молодий Фронт», боєць Полку Кастуся Каліновського Денис Урбанович під час круглого столу «Білоруська Платформа: публічна розмова про майбутнє».

Ба більше, не бажають вступати у війну проти нашої держави й військові Білорусі.

Через це, за словами офіцера елітної військової частини, з яким спілкувався Денис Урбанович, у вересні 2022 року у 3–4 військових частинах ледь не піднявся бунт.

Тож керівництвом держави було прийняте рішення замінити тих, хто може перечити його наказам.

"Лукашенко те все підсумував і зрозумів, Росія так само зрозуміла, і швиденько замінили весь офіцерський склад", – сказав білоруський громадський діяч.

Читати ще: Як на Волині готують добровольців до наступу з Білорусі

Уже не перший місяць загроза наступу з Білорусі приковує до себе увагу, ба більше, перед ймовірним новим масштабним наступом Росії. Однак секретар РНБО України Олексій Данілов має сумніви, що російські війська спробують атакувати з території Білорусі, адже там немає для цього достатніх сил.

Однак росіяни й надалі можуть використовувати територію Білорусі для подальшого терору українців. Зокрема, запускаючи смертоносні ракети.

Також варто зауважити, що у Білорусі 6 лютого раптово оголосили перевірку бойової готовності у військовій академії. Однак, на думку військового експерта Олега Жданова, наразі українцям немає чого хвилюватися.

Як повідомляли, напррикінці січня російська армія перекинула нові підрозділи до Білорусі для підготовки. Інші військові, що вже пройшли навчання, повернулися до РФ, звідки будуть переведені на окуповані території України, де ведуться бої. Проте ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 8 Лютого 2023 17:03
ще в когось будуть сумніви щодо півночі?
Анонім Показати IP 8 Лютого 2023 17:31
Якщо білорусам віддадуть наказ іти на нас, вони підуть, там більшість таких самих як і кацапи. В Харків до останнього їздили туристи і родичі з російських міст і це кацапам не завадило зі зброєю припертися в Харків і наробити там біди, і ніякі родинні зв'язки не заважають кацапам розвалювати будинки в Харківській обл і вбивати людей, в тому числі і дітей.
пенсіонерка Показати IP 8 Лютого 2023 22:34
Білоруси такі самі брати як і буряти людоїди та чеченці. Це фейк про словян і вони це доказують щодня коли летять від них ракети і був наступ людоїдів на Київ. Така сама на сьогдні і Ґрузія набита росіянами. Будьте уважні.
Просто Показати IP 8 Лютого 2023 22:44
Ссикливі бульбаши . Засунули голови як страуси в кацапське болото. А ще кажуть живє бєларусь... ага, доживає. Неможуть своє слово сказати. Фу...
дід Левко Показати IP 9 Лютого 2023 03:48
білоруси це сцикливий колгосп і не треба з них робити БРАТІВ СЛОВЯН це ФЕЙК СОВКОВИЙ ПРОКЛАДКА РОСІЙСЬКА РОСІЇ МІЖ ЄВРОПОЮ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus