USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині готують добровольців до наступу з Білорусі

6 Лютого 2023 20:42
Стрільби, зведення захисних споруд, евакуація поранених і надання першої допомоги. На Волині готують добровольців місцевих громад на випадок наступу з Білорусі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, з місцевими жителями, які вирішили взяти до рук зброю, працюють професійні інструктори. Це і робота в парах, й у четвірках, а головне – вміння прикрити один одного у разі небезпеки.

За словами інструктора з позивним Таїр, усі рухи мають бути відпрацьовані до автоматизму. «Головне зараз – не втрачати час і практикуватися», – каже він.

Читати ще: Аби «воїни без зброї» працювали ще ефективніше: у ТНЦ «Тернове Поле» тренують волинських рятувальників – пілотів БПЛА

Більшість цих чоловіків – жителі прикордонних населених пунктів з Білоруссю, до великої війни зброї в руках не тримали. За місяці тренувань вони освоїли ці навички. Вони кажуть: головне – захистити свою землю в разі нападу ворога.

Поряд зі стрільбами на імпровізованому полі бою відпрацьовують евакуацію поранених. За словами інструкторів, насамперед потрібно вміти зупиняти кров, адже крововтрата – чи не найчастіша причина смерті бійців.

Читати ще: «Війні ще далеко до закінчення». Як батальйон «Луцьк» вчив цивільних вправлятися зі зброєю та керувати дронами. Репортаж

Також добровольців навчають роботи з дронами, а ще нагадують, як користуватися компасом. Такі навчання організовують щотижня, паралельно чоловіки зводять фортифікаційні споруди, негода – не завада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
здивований Показати IP 7 Лютого 2023 09:36
Там треба не деревом, а бетоном все укріплювати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus